Pyramide van Austerlitz

geplaatst in: Uitjes en Evenementen | 0

Ik blijf lekker op zoek naar leuke (gratis) uitjes in de omgeving zodat ik de jongens lekker mee naar buiten kan nemen. De Pyramide van Austerlitz is niet helemaal in de buurt van Vleuten, maar ligt wel vlakbij de camping waar mijn ouders staan en we kunnen dit uitje dus prima combineren met een bezoek aan opa en oma. Toen ik klein was, kwamen we wel eens bij deze speeltuin, maar ik kon me eigenlijk vooral herinneren dat er een familieschommel was en verder is het allemaal een beetje wazig.

Austerlitz ligt in de prachtige bossen van de Utrechtse Heuvelrug en de Pyramide van Austerlitz is eigenlijk veel meer dan alleen een speeltuin. Er zijn verschillende wandelroutes die je door de bossen leiden en er is ook een heuse piramide midden in het bos. Wij bezochten deze keer alleen de speeltuin en het lunapark.

We keken eerst rond in de ‘gewone’ speeltuin. Hier kon Marcel lekker klimmen, schommelen, draaien, glijden en gewoon heerlijk rond rennen en spelen. Dat alleen is voor hem al fijn. Hij wist eigenlijk van gekkigheid al niet waar hij moest beginnen met spelen. Voor de hele kleintjes is er niet echt veel. Espen kon met onze hulp van een kleine glijbaan af en er zijn twee baby schommels. Verder zal hij nog even wat moeten groeien voordat hij echt wat kan doen. Ik kon wel lekker mee spelen met Marcel en we hebben ons een behoorlijke tijd vermaakt op de familieschommel. (Hoger mama! Tot in de wolken!)

De aandacht van Pel ging al snel naar de speelhal. Hier staan race spellen, een pinball automaat en nog veel meer. Mijn favoriete spel is wel het airhockey. Pel en Marcel konden zich er prima vermaken. Ze knalden zombies neer met ballen en raceten op de motor. Pel dan, Marcel deed alsof.

Uiteraard daagde ik Marcel daarna uit voor allereerste air hockey potje ever. Hij moest even kijken hoe het zat, maar deed toen lekker mee. Nu nog even leren dat de schijf niet in je eigen doel hoort, maar dat zijn details.

Marcel wilde dolgraag spelen in het lunapark. Hier staan verschillende attracties waar je muntjes voor moet kopen. Ik had tegen hem gezegd dat hij wel in een paar attracties mocht, maar dat ik geen munten ging halen voor alle dingen die er te doen zijn. Anders hebben we volgende keer niets meer te ontdekken. Hij wilde graag in het treintje en Espen en ik reden ook mee. Ik moest me helemaal opvouwen, maar de kleine boef vond het leuk en daar doe je het voor. Daarna volgde de draaimolen. Marcel koos een stoere helikopter uit, maar wilde toch wel graag dat papa bij hem bleef. Als derde wilde hij in de vliegtuigen. Ik stuurde Pel maar met hem mee, want ik wist niet helemaal zeker of Marcel het wel durfde en zou blijven zitten. Hij durft gelukkig steeds meer, dat is wel heel leuk. Eigenlijk was Marcel toen nog niet klaar, maar wij vonden het wel genoeg geweest. Hij mocht nog even spelen in de speeltuin en daarna gingen we verder naar opa en oma.

Het fijne van de Pyramide van Austerlitz is dat je het zo duur kunt maken als je zelf wilt. De speeltuin is al heel erg leuk voor kinderen en dit gedeelte is ook gewoon gratis. Je mag zelfs je eigen eten en drinken meenemen, zolang je dit niet op eet op het terras van het restaurantje wat erbij zit. Verderop staan wel picknick tafels, dus je kunt ook gewoon even rustig zitten. Een muntje voor het lunapark kost €1,30 en als je er meer koopt wordt de prijs per stuk steeds iets lager. Dat is goedkoper dan een attractie op de kermis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.