Maandoverzicht juni 2019

geplaatst in: Maandoverzicht | 0

De maand juni begon met een Ingress event, de First Saturday in Rotterdam. Het was een cross faction event waarbij spelers van beide teams bij elkaar kwamen voor een borrel en om te spelen. Er waren prijzen aan verbonden, maar zoveel punten had ik niet bij elkaar verzameld. Ik had wel flink wat AP verdiend en bereikte in de week erna ook level 13.

Het was dat weekend mooi weer. Marcel en ik kochten een papegaaienzwembad bij Trekpleister en ja, toen moesten we dus ruimte maken in de achtertuin die één grote jungle is. Ik maaide de eerste twee meter van het gras, met een beetje hulp en de grasmaaier van de buurman. Daarna mocht Pel het zwembad oppompen. Marcel was er enorm blij mee. Helaas was het daarna geen mooi weer meer en hebben we het badje weer opgeruimd voor later.

Marcel moest voor controle terug naar de oogarts. We hadden drie maanden lang zijn goede oog afgeplakt met Spiderman pleisters en ze gingen kijken of het nu wat beter ging met de oogtest. Hij kwam nu zonder problemen door de oogtest heen. Dat was best apart. We mochten stoppen met de pleisters en in september moeten we weer terug komen. Espen ging naar mijn schoonouders toe dus Marcel en ik hadden daarna nog de hele dag samen. We hebben lekker samen gefietst en gespeeld.

Na deze week volgde het Pinksterweekend. We hadden drie dagen vrij. Op zaterdag nam ik in mijn eentje de trein richting Den Haag en Scheveningen om uit te waaien. In de trein heb ik een boek gelezen en ik heb wat gewinkeld. Op zondag gingen we met de kinderen naar de Pyramide van Austerlitz. Voor Espen was daar niet heel veel te doen, maar Marcel kon zich goed vermaken. Op maandag bezochten we het Springkussenfestival in het Maximapark. Dat was ontzettend gaaf. Er stonden veel verschillende springkussens en andere opblaasbare speeldingen en voor kinderen is dat uiteraard fantastisch.

Hoewel we tot nu toe altijd een vakantie planden in september, leek het ons nu een goed idee om voor juni te gaan. Daarom reed ik op 14 juni met de kinderen naar Landal Wirfftal in de vulkaaneifel. Op zaterdag kwam Pel ook en kon onze vakantie beginnen. Ben je benieuwd wat we gedaan hebben? Ik schreef hierover in twee delen. Het eerste deel lees je hier.

Op vrijdag de 21e kwamen we terug van vakantie. We brachten de kinderen bij opa en oma, ruimden de auto uit en daarna hadden we een feestje. Mijn nichtje Priscilla en  haar vriendin Lisette zijn die dag getrouwd en ’s avonds gaven ze een feestje. Het was leuk om de familie van mijn moeders kant weer eens te zien. De bruidjes zagen er ook geweldig uit en ze waren zo verliefd, dat was echt heel mooi om te zien. Op zaterdagavond zagen Pel en ik de film Rocketman in de bioscoop. Wat een prachtige film was dat.

Helaas was het niet alleen een mooie maand. Toen we thuis kwamen van vakantie was Bella nog gezellig aanwezig, maar een paar dagen later kreeg ik een telefoontje dat ze halfdood bij buren in de tuin lag. Dat was even slikken. Ik ben er meteen heen gegaan, maar het was helaas al snel duidelijk dat ze het niet zou gaan halen. We hebben dus afscheid genomen van onze lieve poes.

Normaal gesproken gaar Marcel alleen met mijn moeder naar de kapper, maar zijn haar was echt te lang en oma was op de camping. Daarom nam ik hem mee naar mijn kapper voor een nieuw en stoer kapsel. Ik vind het echt ontzettend gaaf geworden. Het is wel even wennen dat ik iedere ochtend gel of wax in zijn haar moet smeren, maar het staat echt heel stoer.

Het leek me vandaag wel mooi weer om iets gezelligs te doen als gezin. Pel mocht kiezen en het werd een uitje naar Paleis Soestdijk. We hebben er lekker rond gewandeld in de tuin, maar zijn niet naar het paleis zelf geweest. Ik heb Marcel beloofd dat we nog een keer terug gaan, maar voor vandaag was de tuin genoeg voor ons. De rest van de dag stond in het teken van buiten spelen en de Grand Prix van Oostenrijk.

Ik las de volgende boeken

  • Ik weet niet of ik van je houd – Christina Lauren
  • De afstand tussen jou en mij – Marina Gessner
  • Verleiding (De Royals #1) – Erin Watt

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.