Controle bij de oogarts

geplaatst in: Gezondheid, Marcel | 0

In maart waren we met Marcel bij de oogarts geweest. Kort samengevat waren zijn ogen in orde, maar toch lukte het niet met de oogtest. We zouden zijn goede oog afplakken (met coole Spiderman pleisters) en dan na drie maanden terug komen. Het plakken is goed gegaan en ik was benieuwd naar de oogtest.

Vandaag hadden we de tweede afspraak bij de oogarts. Marcel en ik gingen deze keer met z’n tweetjes. We gingen met de trein en de bus naar het ziekenhuis toe. Dat was op zich al een avontuur. Onderweg vertelde Marcel aan iedereen dat we naar zijn ogentest toe moesten. Dat was best wel schattig.

In het ziekenhuis namen we de lift naar de eerste etage. Waar voorheen de poli oogheelkunde was, hing nu een briefje dat de poli verhuisd was naar de tweede etage en een nieuw routenummer erbij. We liepen terug naar de lift en na een korte zoektocht vonden we de poli terug. Gelukkig waren we vroeg vertrokken en waren we netjes op tijd.

Toen we aan de beurt waren, liep Marcel vlot de spreekkamer in en hij klom op de stoel. Ze keek even met een lampje en wat hulpmiddelen naar Marcel zijn ogen en daarna kwam de bekende bril tevoorschijn. Waar het de eerste drie keer niet goed ging, wist hij nu alle plaatjes bij naam te noemen. Hij was af en toe even afgeleid, maar het lukte wel om hem er weer bij te krijgen. Ik was wel opgelucht dat hij nu wel kon zien met zowel rechte als links. De oogarts snapte het alleen niet. In alle gevallen die ze kon verzinnen, zou het vreemd zijn als de pleisters zo’n groot verschil zouden maken. Dat kon ze medisch niet echt verklaren. Heeft Marcel de boel vorige keer zitten bedonderen, tot drie keer toe? Kon hij zich niet concentreren? Dat laatste gaat namelijk veel beter de laatste weken.

Wat het ook is, we gaan het even aankijken. Voorlopig hoeven we geen pleisters meer te plakken en dan kijken we in september of hij dan nog steeds goed ziet of dat zijn zicht weer afneemt. We wachten het maar weer af. En Marcel? Die vindt het wel jammer dat hij nu geen Spiderman pleister op hoeft. Gek kind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.