Pinksterweekend 2019

geplaatst in: Uitjes en Evenementen | 0

Lange weekenden, voor sommige mensen werkt dat prima, maar hier is iedereen altijd een beetje uit zijn normale doen. Ik zal dan ook blij zijn als het dinsdag is en we weer op het normale ritme terug kunnen vallen. Dat betekent niet dat we geen leuk Pinksterweekend hebben gehad. Het was, ondanks alles, best wel gezellig en we hebben ook wel veel gedaan.

Zaterdag had ik een dag ‘vrij’ gekregen van de mannen. Ik mocht iets voor mezelf gaan doen. Ik had met iemand af kunnen spreken of iets kunnen plannen, maar eerlijk gezegd had ik helemaal geen behoefte aan een verplichting of ergens op tijd moeten zijn. In plaats daarvan dacht ik na over welke stad leuk zou zijn om (weer) eens te bezoeken. Ik dacht aan Alkmaar, maar de treinen reden niet op dat traject en daarom koos ik uiteindelijk voor de trein naar Den Haag. Daar pakte ik vervolgens de tram naar Scheveningen. Er stond veel wind en ik was benieuwd hoe wild de zee zou zijn. Gelukkig was het wel droog. Het was wel meer wegwaaien dan uitwaaien, maar ik vond het fijn om de zee weer eens te zien. Later heb ik in het centrum van Den Haag nog wat gewinkeld en iets gedronken bij de Hema. In de trein heb ik heerlijk gelezen. Het voelde in ieder geval echt alsof ik helemaal vrij was. Dat zou ik vaker moeten doen.

Zondag was het gewoon weer lekker weer. We hadden geen plannen, maar ik wilde nog graag een keer met de jongens naar de Pyramide van Austerlitz. Daar reden we dus naar toe. Marcel kon er echt heerlijk spelen. (Ik zal binnenkort nog een blogje met verhalen en foto’s delen van dit uitje!) Voor Espen was er nog niet zo veel te doen, maar dat komt wel als hij groter wordt. Na het spelen reden we nog naar de camping waar mijn ouders staan. Daar waren we nu dichtbij. Mijn broer en schoonzus waren er ook. Mijn neefje hebben we niet gezien, want die lag lekker te slapen en we zijn niet zo lang gebleven.  We wilden namelijk op tijd gaan eten, zodat de jongens voor de Grand Prix van Canada in bed lagen.

Ook voor maandag hadden we geen plan gemaakt. Ik had eigenlijk wel zin in een rustige dag thuis, maar het werd vrij snel duidelijk dat dat geen goed idee was. Marcel en Espen waren verschrikkelijk druk en die moesten echt even uitrazen. Pel had gezien dat vandaag het Kidsfun Festival was. Dat is een springkussen festival wat elk jaar georganiseerd wordt in het Maximapark. Het was een gokje, want Marcel vindt dit soort dingen soms geweldig en andere keren is het echt teveel voor hem. Gelukkig was hij vandaag vrolijk. Hij keek eerst de kat uit de boom, maar toen hij het circus springkussen met een glijbaan ontdekte, kwam hij helemaal los. Hij vond nog meer leuke springkussens en stormbanen en leefde zich helemaal uit. Na anderhalf uur was hij echt helemaal gesloopt en toen vonden wij het ook wel tijd om te gaan. Marcel was het er niet mee eens, maar zijn bleke koppie en rode wangen vertelden een heel ander verhaal. Hij was er wel helemaal vol van. We sloten de middag af met een Happy Meal bij Mc Donalds en reden daarna terug naar huis.

Het weekend zit er alweer bijna op. Ik ga straks gewoon weer koken en ik hoop dat Marcel vandaag wel op tijd gaat slapen, want morgen gaat de wekker weer gewoon om 7 uur.

Hoe was jullie Pinksterweekend?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.