Maandoverzicht juli 2020

geplaatst in: Maandoverzicht | 0

We begonnen de maand met een paar dagen ziek zijn. Marcel was verkouden en de dag erna voelde ik me ook ziek en verkouden. Ik liet mezelf testen op corona, maar gelukkig was deze test negatief. Ik kon het dus gewoon uitzieken. De rest van de maand kon daarom alleen maar beter worden.

In juni werden Chester en Mike 1 jaar oud en dat betekende dat we deze maand met ons rooie duo langs de dierenarts mochten voor hun jaarlijkse controle en vaccinaties. Gelukkig zijn het twee schatjes. Ze werkten goed mee en waren lief voor de dierenarts en de stagiaire. Ook werden ze helemaal goedgekeurd. Als alles goed gaat, hoeven we het komende jaar dus niet bij de dierenarts langs met deze twee.

Ik ben nog steeds erg blij dat de Geertjes Hoeve weer open is. We zijn hier een aantal keer geweest deze maand. Met ons gezin, ik met de kinderen, maar ook met een klasgenootje van Marcel en zijn moeder en broertje. Het blijft een fijn uitje. Ze hebben gespeeld, geknuffeld en genoten, maar Espen heeft ook wat boevenstreken uitgehaald. Toen ik even niet goed keek, rende hij de geitenstal in. Ik dacht dat je daar aan de andere kant niet uit kon, maar had geen rekening gehouden met het feit dat je inderdaad ook het grote geitenhok in kunt klimmen, om op volwassen geiten te gaan rijden. Dat is niet echt de bedoeling. De geiten lieten het gelukkig toe en Espen is gelukkig een soort van dierenfluisteraar die nergens bang voor is, maar ik vond het best gênant dat we de boer moesten halen om uit het hok te ‘bevrijden’.

Op de laatste schooldag mocht Marcel eindelijk starten op de BSO. Heel erg fijn, want nu kan hij in de vakantie ook elke vrijdag lekker spelen met andere kindjes. Hij vindt het gelukkig fijn om erheen te gaan en zit elke week vol verhalen. Ik hoop dat dit zo blijft.

Hier is de zomervakantie inmiddels ook begonnen. Wij hebben geen reisplannen, maar zien wel hoe het loopt. We brengen het grootste deel van de vakantie door in onze achtertuin, maar we gaan af en toe ook op pad. Gelukkig mogen de jongens ook om en om logeren bij hun opa’s en oma’s. Dat vinden ze heerlijk. Op warme dagen springen ze lekker in het zwembad in onze achtertuin.

Marcel en Espen zijn de afgelopen maanden echt bizar hard gegroeid. Marcel liep te klagen over zijn schoenen en toen we hem meenamen naar de schoenenwinkel, bleek dat zijn voeten gewoon twee maten gegroeid zijn sinds maart. Wow. Hij zocht nieuwe sneakers en laarzen uit. Ik ben benieuwd hoe het met Espen gaat, want zijn sneakers zitten nog goed, maar zijn sandalen worden al wat klein. Daarnaast is Marcel ook weer eens naar de kapper geweest, want dat was echt wel nodig.

Het Formule 1 seizoen kon eindelijk van start gaan. Natuurlijk is dit niet zoals alle andere jaren, maar het was wel ontzettend fijn dat er weer races op de planning stonden. We kijken niet allen, want onze buren zijn ook fijn. Dit zorgde ervoor dat we niet alleen de F1 race keken samen, maar dat we daarna gewoon fijn verder gingen met een barbecue en meer gezelligheid. Onze jongens snappen er steeds meer van en inmiddels hebben ze ook merchandise van zowel Red Bull als Ferrari.

In de voorjaarsvakantie gingen Marcel en ik naar de Nick Jr voorjaarsbios en dit vond hij een onwijs succes. Ik vond de bioscoop nog wat spannend vanwege corona, maar dat de Nick Jr zomerbios in een kleine zaal plaats zou vinden en dat trok mij over de streep om er toch heen te gaan met Marcel. We kunnen al zoveel dingen nie doen dit jaar, dus het is wel fijn om toch wat leuke uitjes te plannen tijdens de zomervakantie. Het was gelukkig weer erg gezellig en een succes.

Ik ben deze maand wel begonnen in twee boeken, maar ik heb niet zoveel gelezen en daarom kan ik geen nieuwe titels toevoegen aan mijn maandoverzicht. Dat geeft niet, volgende maand beter.

Hoe was de maand juli voor jou?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.