Nick Jr Voorjaarsbios in Pathé

Deze week is het vakantie in onze regio en nu Marcel in groep 1 zit, heeft hij ook weer daadwerkelijk vakantie. We bedachten wat dingen om samen te doen. Marcel werd enthousiast van de reclame over de Voorjaarsbios op Nick. jr. Daarom gingen we vanmorgen samen naar de Nick Jr Voorjaarsbios toe in Pathé Utrecht Leidsche Rijn. Voor Marcel was het zijn eerste keer in de bioscoop. Dus dat was extra spannend. Het idee dat we popcorn zouden gaan kopen, stond hem wel aan. En dat er nieuwe afleveringen van Top Wing en de Paw Patrol Special ‘Klaar, Racen, Redden’ op het programma stonden, was dus helemaal top. Marcel stond vanmorgen te stuiteren om te gaan.

De voorjaarsbios draait de hele week al om 9 uur ’s morgens. Leuk voor alle ochtendmensen, maar wij moesten er dus daadwerkelijk een wekker voor zetten. Gelukkig was Marcel zo klaar om te gaan, want hij had er zin in. Bij de bios kochten we kaartjes en daarna haalden we popcorn voor tijdens de filmpjes. We zochten onze stoelen op. Hij was onder de indruk van de grootte van de zaal en het bioscoopscherm. Achter ons zat een jongetje met een Cars trui aan, dus ze waren ook meteen druk aan het kletsen samen. Gezellig!

Om 9 uur begon de voorstelling met wat reclames en een trailer van een andere kinderfilm. Daarna gingen de lichten uit en werd de zaal helemaal donker. Hier schrok ik even van, want op TV beloven ze dat de zaallichten een beetje aanblijven en het geluid zachter staat. Dit leek niet echt zo te zijn. Marcel vond het gelukkig niet erg, die werd ondertussen helemaal het bioscoopscherm in gezogen en hij was druk met het eten van zijn popcorn.

De filmpjes zelf waren geslaagd. Als eerste werden er twee nieuwe afleveringen getoond van Top Wing. De kadetten deden mee aan een ballonrace en ze moesten een kook badge verdienen. Spannend natuurlijk. Daarna volgde een (langere) special van de Paw Patrol. Hier draaide alles om een spannende race wedstrijd, de Avonturenbaai 500, waarbij het nichtje van de gemene burgemeester Humdinger (genaamd Cheetah) vals speelde tijdens de race. Alle kinderen hielden af en toe hun adem in, dus het verhaal was heel erg spannend voor ze. Ik geef toe dat ik me ook prima vermaakt heb, want van alle series die de jongens kijken, zijn deze wel goed te doen voor de ouders. Vind ik dan.

Na de film zat Marcel vol met verhalen. Hij vond het een leuke ochtend en vroeg al meteen of we de volgende vakantie weer naar de bioscoop kunnen gaan. Dat lijkt me een leuk idee, zeker als het weer tegen zit. Ik ben benieuwd welke films er dan draaien, maar dat zal tijdens de vakantieperiodes wel goed komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.