Marcel start op de BSO

geplaatst in: Marcel | 1

Sinds we Marcel hebben, werk ik vanuit huis. Dat betekent dat er nooit écht noodzaak is geweest voor kinderopvang, anders dan de peuterspeelzaal of de kleuterschool. Daar is nu verandering in gekomen. Marcel gaat nu vijf dagen in de week naar school en dat ritme doet hem goed. Hij vindt het fijn om te spelen en leren samen met andere kinderen. Vakantie vindt hij verschrikkelijk. Ja, op vakantie gaan is leuk, maar het woord ‘vakantie’ hoort voor hem echt bij ergens anders heen gaan en hele dagen thuis zitten, is voor hem helemaal niet leuk. Dit jaar heb ik me verdiept in vakantieopvang om de vakanties leuker te maken voor Marcel en we besloten om hem in te schrijven op de bso.

BSO Plus

De zoektocht naar een geschikte bso voor Marcel had nog wel wat voeten in de aarde. Hij zit op dit moment op een sbo school, waar hij met 10 tot 12 kindjes in de klas zit en dat gaat echt super goed. In een kleine klas krijgt hij meer aandacht en er zijn minder prikkels en dat zorgt ervoor dat hij zich optimaal kan ontwikkelen en dat hij goed mee kan komen met de leerstof. Dat is fijn. De gewone bso die vlakbij school zit, heeft helaas 8 grote groepen en ze delen het gebouw met een kinderdagverblijf. We waren bang dat dit niet echt een fijne plek zou zijn voor Marcel. Gelukkig zijn er meer opties! Een andere organisatie in ons dorp biedt namelijk bso plus aan. Dit is een groep waar de pedagogisch medewerker gespecialiseerd is in omgaan met kinderen die gevoeliger zijn voor veel prikkels en de groepen zijn ook kleiner. We kregen een rondleiding en Marcel was meteen door het dolle. Hij vond het er leuk en wilde er het liefst meteen heen. Dat moest natuurlijk eerst nog even geregeld worden.

Wennen op de laatste schooldag

Al snel hoorde ik dat er een plekje vrij was gekomen op de vrijdagmiddag en dat Marcel mocht komen wennen. Daarna zou hij tijdens de zomervakantie ook elke vrijdag welkom zijn op de groep. Zijn eerste middag viel op de laatste schooldag van zijn school, maar dat maakte Marcel niet uit. Hij stond te stuiteren van geluk, want hij zou opgehaald worden door de bso, met de bakfiets! Wow! Ik had wel even een knoop in mijn maag, maar bij het ophalen bleek dat alles super goed was gegaan. Marcel had er echt zin in en was vrolijk mee gegaan. Hij had een geweldige eerste middag gehad en zat helemaal vol met vrolijke verhalen. Ik had me dus weer eens druk gemaakt om niets.

Nu is de vakantie begonnen. Ik heb samen met Marcel een kalender gemaakt met daarop alle dingen die hij mag doen. Hier staat op wanneer hij naar opa en oma mag, maar elke vrijdag staan er de drie letters van de B S O. Trots wijst hij deze elke keer aan. “Vrijdag mag ik weer op de bso spelen he mama?” Als ik naar zijn blije gezichtje kijk, dan weet ik dat we in de goede keuze gemaakt hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.