Maandoverzicht augustus 2020

geplaatst in: Maandoverzicht | 0

De maand augustus stond in onze regio nog geheel in het teken van de zomervakantie. We hadden geen echte vakantieplannen, maar hebben vooral vakantie gevierd in onze eigen achtertuin. Ook zijn we een paar keer op pad geweest. Al met al was het een fijne, zomerse maand.

Deze vakantie waren onze buurjongens er vaker en zo konden Marcel en Espen vaak samen met hen spelen. De buren gingen wel op vakantie. Omdat ze in Nederland bleven, ben ik er een dagje heen gereden met Marcel en Espen. We hebben daar lekker gezwommen en van de zon genoten. Ik ben alleen vergeten om foto’s te maken, maar dat zegt dan ook wel weer genoeg over hoe gezellig het was. Ik had geen tijd voor mijn telefoon.

Bij slecht weer of extreme hitte is het wel lekker om een ochtendje naar Monkey Town (of een andere indoorspeeltuin) te gaan met de jongens. Ze kunnen er echt hun energie kwijt. In de afgelopen weken heb ik Espen echt heel erg zien groeien in wat hij kan en durft. Hij is nergens bang voor, maar het lukt hem ook steeds vaker om achter Marcel aan te hobbelen en hij vindt de peuterzone ook helemaal niet interessant meer. Marcel neemt echt de rol van grote broer op zich en probeert Espen te helpen als hij ergens niet op kan klimmen. Het is heel erg tof om te zien dat ze op zo’n plek echt leuk samen kunnen spelen.

Het was een warme maand en hoewel dat in huis niet altijd even fijn was, kan ik echt wel genieten van mooi weer. We hebben tijdens de hittegolf vooral buiten geleefd. We hebben twee zwembaden opgezet en mijn loungehoekje staat ’s middags in de schaduw. Zo was het prima uit te houden. Daarnaast had ik waterijsjes ingeslagen om af te koelen.

Op 18 augustus werd Marcel 5 jaar. Het weekend ervoor vierden we zijn verjaardag in het klein in onze tuin. Het was lekker weer, dus de jongens lagen eigenlijk vooral in het zwembad. Op zijn verjaardag zelf namen we Marcel mee naar PlayIn, een andere indoorspeeltuin dan normaal gesproken. Daarna lunchten we bij McDonalds.

Hoewel de horecagelegenheden alweer een tijdje open waren, vonden wij het tot nu toe nog te spannend om daar iets mee te doen. Een paar weken geleden had Espen zin in een ijsje. We wilden die even snel halen bij de frituur, maar zagen dat het terras was daarbij hoort bijna helemaal leeg was en dat er echt goede maatregelen genomen waren. Daarom gingen we toch even wat drinken terwijl Espen zijn ijsje at. Later die week zijn we nog een keertje gaan eten bij de Brouwerij en we hebben nog een ijsje gehaald bij een ander restaurant in ons dorp. Het was fijn om er weer een keertje uit te zijn, maar ik weet niet wanneer we het weer gaan doen.

Eind mei werd ik opnieuw tante. Deze keer van een nichtje. Door corona en de zomervakantie was ik er nog niet geweest. Afgelopen zondag ben ik met mijn ouders naar Leeuwarden gereden om op kraamvisite te gaan. Zo konden we eindelijk kennis maken met dit kleine moppie. Omdat het een flink eind rijden is, zijn we gebleven tot het eten. Het was heerlijk om even te knuffelen met een klein baby’tje. Daarnaast zag ik voor het eerst in jaren ‘onze’ Flaco weer. Gelukkig is die gekke kater inmiddels ouder en wijzer en deze keer kon hij er wel tegen dat er een baby’tje bij kwam.

Maandag begonnen de scholen weer in onze regio en Marcel mocht dus ook weer naar zijn kleuterklas toe. Hij keek er naar uit om al ‘zijn kindjes’ klasgenootjes) weer te zien. We stonden dan ook ruim op tijd klaar bij het schoolplein en hij ging zonder problemen naar zijn juf toe. ’s Middags was hij vrolijk en vertelde hij allerlei verhalen over hoe leuk het allemaal was en wat ze gedaan hadden. Deze week starten er een paar nieuwe kinderen in zijn klas, maar ik hoop dat het gewoon leuk blijft voor hem.

Ik las de volgende boeken:

  • The ballad of songbirds and snakes – Suzanne Collins (The Hungergames #0)
  • Supernerd – Emmy van Ruijven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.