Verjaardagsweekend: Marcel wordt 5 jaar

geplaatst in: Marcel | 0

Morgen wordt Marcel vijf. Afgelopen weekend hebben we zijn verjaardag gevierd. Door corona hebben we dit anders aangepakt dan andere jaren, zodat we het zo klein en veilig mogelijk konden houden. Het helemaal niet vieren vond ik bij Marcel geen optie, want hij keek er zo ontzettend naar uit om jarig te zijn. Daarom kozen we ervoor om veel minder mensen uit te nodigen dan andere jaren.

Tuinfeestje

Marcel heeft het geluk dat hij in augustus jarig is. Hoewel je het in Nederland nooit van tevoren weet. is het meestal wel mooi weer en kunnen we op zijn verjaardag wel in de tuin zitten. Het plan was om het buiten te vieren en hoewel we dan iedereen wel kwijt konden ondanks het afstand houden, wilde ik het er niet op gokken. Binnen zou afstand houden tenslotte lastiger zijn. We besloten om het bezoek op te splitsen. Op zaterdag kwamen mijn ouders, broer en neefje langs en op zondag mijn schoonouders en de broer van Pel. Zo kon Marcel ze allemaal zien. Het bleek een groot succes, want op deze manier had Marcel ook daadwerkelijk even aandacht voor alle mensen die langs kwamen. En natuurlijk was de buurman, zijn grote vriend, er ook gezellig bij op beide dagen.

Neem je zwembroek mee

Het was natuurlijk prachtig weer en we hadden al weken een zwembad in de tuin staan. Op zaterdag hadden we dan ook gezegd ‘neem je zwemkleding mee…’ en zo konden Marcel, Espen en neefje Hugo lekker met elkaar spelen in het zwembad. Het was kennelijk zo aanstekelijk dat mijn broer er ook nog bij sprong en dat vonden de jongens helemaal geweldig. Ook op zondag lagen de jongens de helft van de tijd in het zwembad, omdat dat nu eenmaal leuker is dan in een kringetje zitten en te luisteren naar de volwassenen.

Taart

Bij een verjaardag hoort taart! Marcel wilde het liefst een appeltaart van opa, dus opa werd aan het werk gezet. Daarnaast haalden we nog een frambozentaart en een appeltaart van de Hema, zodat we genoeg hadden voor twee dagen. Uiteindelijk hadden we dus veel te veel, maar gelukkig is onze familie niet te beroerd om een extra stuk taart te eten. Wat er overbleef viel dus reuze mee (en ik had twee blije jongens toen er nog appeltaart over was voor het ontbijt van vanmorgen.)

Cadeautjes

Er waren niet veel mensen, maar Marcel is nog flink verwend. Van ons had hij al een (tweedehands) fiets gekregen, omdat zijn oude te klein was. En hij had al wat kleine dingen gehad. Van Espen kreeg hij een Max Verstappen broodtrommel. Marcel mocht een dekbed uitzoeken voor zijn nieuwe race auto bed. Verder kreeg hij veel Lego, een verjaardagsshirt met een 5 erop, een nieuwe logeertas van Blaze en een prachtige handgemaakte trui met vliegtuigen erop.

Jarig zijn en corona

Helaas waren er ook veel mensen niet die we normaal wel altijd uitnodigen en dat was uiteraard jammer. Volgend jaar kunnen die er hopelijk weer bij zijn. Voor nu hebben we keus gemaakt om het zo klein (en veilig) mogelijk te houden. Marcel heeft een fijn verjaardagsweekend gehad. Er waren slingers, taart en cadeautjes en de belangrijkste mensen konden er op deze manier toch bij zijn. Dat is natuurlijk het belangrijkste voor een kleuter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.