Afscheid nemen van onze Flaco

geplaatst in: Huisdieren | 7

FlacoIn januari 2012 kwam kater Flaco bij ons logeren. Mijn nichtje zat met haar handen in het haar wat hem betreft, omdat ze vanwege haar stage zo goed als nooit thuis was en vijf dagen per week in een andere stad bleef slapen. Dat was niet handig. Ik vond het wel gezellig. Gezinsuitbreiding en een maatje voor poes Bella.

We zijn nu bijna 3,5 jaar verder. Ik ben hartstikke dol op Flaco. Het is een echte knuffelkont en hij ligt het liefst de hele dag bij je of bij je in de buurt. Hij vindt het leuk om te spelen. Het is alleen ook een beetje een boefje. Hij is lomp en groot, hij wil overal bovenop of in liggen, hij kan deuren open maken en als één van de poezen bij me op schoot kruipt, wordt hij jaloers en stuurt hij de poes weg. Dat gaat gewoon niet helemaal samen met de baby. Ik ben bang dat het niet goed zal gaan als de baby er is en daarom hebben we nu al besloten om te zoeken naar een oplossing. Die was eigenlijk vrij simpel. Het leven van mijn nichtje is iets rustiger geworden en zij is nog steeds dol op Flaco. Vandaag rijden we dus richting Leeuwarden om hem terug te brengen naar zijn oude huis. In de hoop dat hij daar weer kan wennen.

Dat betekent echter niet dat ik het leuk vind. Ik ga mijn lieve kater enorm missen. Mijn mattie, mijn lieve knuffel en die grote boef. Gelukkig blijft hij in de familie. Dan kan ik altijd vragen hoe het met hem gaat. Of bij hem op bezoek gaan. Net zoals mijn nichtje dat andersom deed de afgelopen jaren.

7 reacties

 1. Anneke

  Ah, wat jammer dat Flaco weggaat, maar als je je er niet goed bij voelt straks met de baby dan is het misschien maar beter. En gelukkig kan hij terug naar je nichtje.

  • Roxanne

   Ik voel me vreselijk schuldig tegenover Flaco en ik ga hem onwijs missen… 🙁 Maar het voelt wel alsof we dit moeten doen en alsof het ook voor hem beter is. Mijn nichtje kan hem veel meer aandacht geven straks dan ik als ik de baby heb.

 2. Tamara

  Wat fijn dat Flaco weer terug kan naar je nicht, maar leuk blijft het natuurlijk niet. Straks is het waarschijnlijk wel rustiger voor jullie allemaal

 3. Khim

  Moeilijk besluit, maar waarschijnlijk wel beter voor jou en voor Flaco. Fijn te horen dat hij weer naar zijn oude huis is en bazinnetje.

  • Roxanne

   Ja zeker en hij is al helemaal weer gewend daar. Met Flaco gaat alles goed.

 4. Mich

  Fijn dat hij weer terug kan naar je nichtje kan. Ik denk wel dat je de juiste beslissing hebt genomen voor de baby!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.