Dierentuin en pannenkoeken

geplaatst in: Familie, Uitjes en Evenementen | 2

Afgelopen vrijdag waren mijn ouders 35 jaar getrouwd en daarom gingen we dit weekend iets leuks doen met mijn familie. We kozen ervoor om naar Dierenpark Amersfoort te gaan met z´n allen en daarna wat te gaan eten. Het is het derde jaar op rij dat we naar de dierentuin gingen met mijn ouders. In 2016 gingen we met Marcel naar Burgers’ Zoo, in 2017 waren we met twee kindjes in Dierenpark Amersfoort en nu gingen we met z’n allen (en drie kindjes) terug naar Amersfoort.

Om half drie waren we in het park. Het was voor Espen zijn eerste keer in de dierentuin, maar hij heeft er eigenlijk grotendeels doorheen geslapen. Marcel en neefje Hugo liepen zelf door het park heen. Het is een mooi park. Naast de dierenverblijven zijn er allerlei plekjes waar ze kunnen klimmen en spelen. Vorige keer was Marcel daar nog wat te klein voor, maar nu vond hij de glijbanen erg leuk en durfde hij ook op het olifantenbeeld te klimmen voor een foto. De olifanten zijn toch wel favoriet bij Marcel. Hij is dol op de Disneyfilm Dombo, dus dit vond hij ook erg mooi. (Ik moet er wel eerlijk bij zeggen dat hij er wel van baalde dat deze dierentuin geen panda´s heeft, want daar heeft hij het elke dag over sinds hij met opa en oma naar Ouwehands Dierenpark in Rhenen geweest is.)

Ondanks dat we niet lang de tijd hadden, stopten we toch bij het restaurant voor een koffiepauze. Het restaurant zit naast de apenrots en een karpervijver. Voor 50 cent kun je een handje karpervoer uit een automaat halen. Dat vond Marcel echt geweldig. Ik liet Espen alle verschillende soorten aapjes zien in het park, omdat hij zo dol is op zijn apenknuffeltje. Daarnaast is aapjes kijken ook gewoon erg leuk.

Na de koffie liepen we redelijk snel door de rest van het park heen. We sloegen een deel over, maar gingen wel speciaal op zoek naar de tijgers, omdat we dat hadden beloofd aan de jongens. Er lag een tijger tegen het raam aan te slapen, dus die konden ze echt van heel dichtbij bekijken. Ik vind de tijgers zelf ook erg gaaf. We zagen ook nog kamelen, een krokodil, de leeuwen en nog veel meer dieren.


Vlakbij de ingang van de dierentuin is een nieuw verblijf geopend voor prairiehonden. Wat een schattige beestjes zijn dat! Je kunt er heel dichtbij komen en ze lopen heel schattig ‘los’ in hun verblijf. Volgens mij zou ik daar echt uren naar kunnen kijken. Er klom er zelfs bijna eentje op schoot bij Marcel in de buggy. (Marcel heeft wel vaker iets met dieren, als we aan het wandelen zijn, trekt hij bijvoorbeeld alle katten aan.)

Na een middagje dierentuin reden we naar restaurant Bergzicht in Woudenberg. Hier hebben we pannenkoeken gegeten. Het was voor mijn gevoel alweer even geleden dat we pannenkoeken gegeten hebben (al waren we in april nog in Maarssen) en ik vond het heerlijk. Ook Marcel eet inmiddels lekker mee als je hem een pannenkoek met jam geeft. Al vond Marcel de speeltuin die erbij zat het allerleukst. We kregen hem dan ook bijna niet meer mee naar huis. Toch was het tijd om te gaan, want hij was echt doodmoe en helemaal op van het rennen, spelen en alle indrukken.

Ik heb eigenlijk wel zin om nog een keer naar de dierentuin te gaan deze zomer, omdat Marcel het zo leuk vind. Deze keer kunnen we vast van ons lijstje afstrepen en we bereiden ons ondertussen voor op het volgende uitje en Marcel’s derde verjaardag.

2 reacties

  1. Sandra

    Gefeliciteerd met de trouwdag van je ouders.
    Fijn dat de twee neefjes genoten hebben van het park en met elkaar mooi konden spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.