Dierenpark Amersfoort

geplaatst in: Familie, Uitjes en Evenementen | 0

Gisteren gingen we naar Dierenpark Amersfoort. Marcel en ik gingen samen met mijn ouders, schoonzus en neefje. Pel en mijn broer moesten werken, maar wij wilden graag iets leuks gaan doen met de kleintjes. Het was voor mij zeker zeven jaar geleden dat ik bij Dierenpark Amersfoort geweest was, dus dat werd wel weer eens tijd. Marcel is sowieso gek op dieren en op dagjes uit met opa en oma. Het was ook nog eens heerlijk weer voor een dagje uit. Niet te koud, niet te wam en een beetje zon. We hebben een heerlijke dag gehad. Vandaag wilde ik een paar foto’s met jullie delen.

Lievelingsdier

Ik ben dol op katten en grote katachtigen, maar de tijger is toch wel mijn favoriet. In Amersfoort kun je heel dichtbij komen. Er zit een glazen wand tussen, waardoor je de tijgers goed kunt zien. Het zijn zulke prachtige dieren. Marcel riep vrolijk ‘poes!’ Later snapte hij toch dat het een tijger was.

Kraamvisite

Olifanten zijn ook al van die mooie, grote dieren. In Amersfoort is dit jaar een olifantje geboren en er hing bij de ingang al een poster met de vraag of je op kraamvisite zou komen. Dat is nog eens leuk. We kregen geen beschuit met muisjes, maar het kleine olifantje was wel erg schattig om te zien.

Stokstaartjes

We genoten niet alleen van de grote dieren. Naar stokstaartjes kun je ook uren kijken. Ik vond Meerkat Manor, dat programma van Animal Planet, altijd erg gaaf. Dit stokstaartje ging ook echt even zitten voor de foto.


Dinobos

Uiteraard bekeken we ook even de dinosaurussen in het Dinobos van Dierenpark Amersfoort. Deze dieren zijn helaas niet echt. Het is wel heel indrukwekkend om te zien hoe groot deze beesten ooit geweest zijn.

Schatje

Ezels zijn misschien niet zo heel bijzonder, maar dit is wel een ontzettend schattig ezeltje. Ik was meteen verliefd.


Niks gemist

Normaal gesproken zig-zag ik het liefst een beetje door de dierentuin en laat ik me gewoon leiden door wat ik zie. Deze keer wilden we de route een keertje volgen, zodat we echt alles zouden zien. Het was soms even zoeken naar het volgende blauwe bordje, maar we hebben uiteindelijk alles gezien. Nou ja alles? De Geoffreykatten lieten zich niet zien, precies zoals op het bordje stond.

dierenpark amersfoort

Dit was een korte samenvatting van ons rondje door de dierentuin. Vandaag doen we het even rustig aan. Marcel is nog moe van gisteren en ik merk aan mezelf dat ik ook wel moe ben. Tel daar de regen bij op en we hebben een geweldig excuus om vandaag lekker in onze pyjama op de bank te hangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.