Een dagje naar Burgers’ Zoo

geplaatst in: Familie, Uitjes en Evenementen | 0

Vandaag zijn we een dagje naar Burgers’ Zoo geweest. Twee weken geleden zouden we al naar deze dierentuin gaan met mijn ouders, maar door het overlijden van opa ging dat die dag niet door. Vandaag gingen we voor de herkansing. Het zou tenslotte weer mooi weer worden. Toen we vanmorgen wakker werden, regende het erg hard, maar we besloten toch te gaan. Je weet in Nederland maar nooit wanneer we nog een paar zomerdagen krijgen en het zou nog opklaren.

burgers zoo 01

Toen we in Arnhem aan kwamen, regende het nog. We haalden een stapel paraplu’s uit de auto en liepen richting het park. Marcel had al snel in de gaten dat die paraplu hem droog hield en hij wilde hem graag zelf vast houden. Dat zag er best wel grappig uit. Gelukkig heeft Burgers’ Zoo niet alleen dieren die buiten staan, maar juist ook veel plekjes waar je binnen kunt lopen. Dat was vandaag een voordeel. We begonnen de dag daarom in de Bush en het Aquarium. In het aquarium keek de kleine man zijn ogen uit. Bij Burgers’ Bush leek hij meer interesse te hebben in de planten en bloemen dan in iets anders. burgers zoo aquarium

Nadat we twee binnen verblijven gehad hadden, was het buiten alweer droog. We maakten daar snel gebruik van en liepen langs de grote dieren in het safari gedeelte. Daar zagen we onder andere giraffen, neushoorns (met een schattig kleintje) en zebra’s. Ook waren er leeuwen, maar die lieten zich niet echt goed zien. Die bewaren we dan maar voor een volgende keer.  Burgers zoo safari

We dronken een kop koffie en maakten daarna ons rondje door de dierentuin af. We moesten nog naar de desert, rimba, mangrove en naar de rest van de dieren die buiten te zien waren, zoals de olifanten, apen en verschillende vogels. In de mangrove maakte ik een kort filmpje van één van de vogels die luid aan het ‘zingen’ was. Zo grappig dat er zoveel geluid uit zo’n klein beestje komt.

Na een paar uurtjes was Marcel moe (en wij waren dat stiekem ook wel een beetje) en hadden we het grootste gedeelte van de dierentuin gezien. Het was ondertussen ook weer gaan regenen, dus we besloten dat het tijd was om naar huis te gaan. Hoewel Marcel nog best klein is, heb ik het idee dat hij toch wel een leuke dag gehad heeft. Dieren vindt hij tenslotte geweldig. Al gaan we eerst maar weer eens naar de kinderboerderij, want hij vindt het toch ook wel leuk om de beestjes te kunnen aaien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.