De vierde keer

geplaatst in: Sport | 8

You need to do this

Bron

Een aantal weken geleden maakte ik een lijstje van 10 dingen die ik wilde oppakken na het schrijven van mijn scriptie. Hoewel mijn scriptie is afgekeurd en ik de herkansing pas na de zomer mag inleveren (daarover ongetwijfeld later een keer meer), heb ik nu wel vakantie en daarom dus ook weer meer tijd voor mezelf. Het werd tijd om dingen te gaan plannen. Het tweede punt op deze lijst was sporten. Daar ben ik een week geleden (weer) mee begonnen. Na een uur fietsen op vrijdag en een uur wandelen op zondag heb ik me op maandag samen met mijn moeder aangemeld voor de sportschool. (Tsja, ik weet het, dat zou ik in januari 2012 ook al doen, maar deze keer heb ik het echt gedaan!)

Tot nu toe zijn al mijn sportschoolpogingen mislukt. Ik heb het drie keer eerder geprobeerd. Op zich vind ik sporten best lekker, maar ik liep elke keer tegen dezelfde dingen aan. Na een week ziek zijn ben je bijvoorbeeld een deel van je conditie kwijt en dat werkte erg demotiverend. Ik maakte er nooit tijd voor, omdat er zoveel andere leuke dingen zijn die ik kan doen. Ik ging altijd alleen en dan was er niemand die me mee trok als ik moe was en een keertje geen zin had. Een keertje geen zin werd dan al snel een week geen zin en na een tijdje was ik die hele sportschool weer vergeten. Op die manier heb je een hele dure hobby. Vandaar dat ik er nu voor gekozen heb om naar dezelfde sportschool te gaan als mijn moeder. Zij gaat wel en ik hoop dat ik daardoor ook een ritme op kan bouwen waardoor ik ook blijf gaan. Zodat ik echt een keer conditie op kan bouwen, zonder op te geven.

Maandag hadden we onze eerste sportavond samen. Ik had die dag gewerkt en daarna wilde ik het liefst in elkaar zakken op de bank. Ik was helemaal op. Toch heb ik mijn sportschoenen opgezocht. Afspraak is afspraak. Na een training van vijf kwartier was ik enerzijds doodmoe, maar ik voelde me ook een stuk fitter dan ’s middags na het werk. Elke keer vergeet ik weer dat je van sporten ook energie krijgt. Het liefst sport ik overdag, maar dan moet mijn moeder werken. Vandaag ben ik voor de tweede keer gaan sporten en deze keer ging ik alleen. Het was lekker rustig en op die manier kon ik van alles proberen en ik kreeg uitleg over allerlei apparaten voor cardio en krachttraining. Hoewel ik niet goed geslapen had en dus erg moe was, knapte ik er wel van op. Voor de tweede keer deze week voelde ik dat het juist fijn was om te gaan sporten.

Wat mij betreft was de afgelopen week een goed begin. Nu moet ik het nog gaan volhouden. Ik moet die goede ervaringen voor ogen houden en mijn eigen doel nastreven. Daarom vind ik bovenstaande quote zo mooi. ‘You need to do this for yourself,’ want volgens mij is dat de enige juiste motivatie!

8 reacties

 1. Patricia D

  Wootwoot welkom bij de sportieve club!!
  Wat mij helpt is groepslessen! Weet niet wat ze bij jullie hebben maar ik ga 2x zumba en 1x yogaswing zodat ik zowiezo 3 uur “verplicht” ben te gaan!! Straks als de moppies bijde naar school gaan wil ik overdag ook een uur pakken en nu ik mijn eigen swing thuis heb wil ik alle avonden dat ik niet naar groepslessen ga minimaal een half uur hangen!!

  Sportschool… Ik dacht ook altijd… Niets voor mij! Maar jemig wat fijn!

  • Roxanne

   Ze hebben allerlei soorten groepslessen dus dat is best iets om eens te overwegen, maar ik sport het liefst overdag als ik er tijd voor heb. Nu eerst maar een beetje basisconditie opbouwen met fitness en daarna ga ik me verdiepen in de lessen. Dat lijkt me namelijk best leuk om af en toe te doen. Zumba is bijvoorbeeld erg leuk.

   • Patricia D

    Daar zit wel een gevaar he “als ik tijd heb” dat was mijn insteek eerst ook! En vond het echt steeds moeilijker worden mezelf te motiveren om te gaan… Dan vond ik het weer te laat dan moest ik eerst nog even dit of dat…. En toen kwam ik weer steeds minder vaak! Nu vast 3 uur en “los” ook 1 of 2 uur! Maar die 1a2 uur fitness *schieten er nogal eens bij in*

    • Roxanne

     Ja dat is zeker een gevaar, maar ik ga die losse keren samen met mijn moeder dus die sleept me wel mee! šŸ™‚ Ik wil ook niet alleen maar lessen doen.

 2. Daan

  ‘Als je het niet voor je zelf doet, lukt het niet. Voor een ander hoeft het niet.’ – een van de vele gevleugelde uitspraken van mijn ouders šŸ˜›

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.