Waarom een slowcooker een geweldige uitvinding is

geplaatst in: In de keuken | 0

Toen Marcel geboren werd, veranderde ons ritme. Rond etenstijd was het een stuk drukker in huis dan voorheen en ik ging op zoek naar ideeën om de avondspits minder druk te maken. Door een Amerikaanse vriendin kwam ik in aanraking met de Crockpot en het concept van een slowcooker. Voor haar was dit ideaal, omdat ze na een lange werkdag niet meer de keuken in hoefde, maar ik zag ook de voordelen voor mezelf. Ik vroeg voor mijn verjaardag om een Crockpot en zocht er eentje uit. Ik was eigenlijk meteen verkocht.

Een tweede slowcooker

Vorig jaar vroeg ik een grotere Crockpot voor mijn verjaardag. Deze had niet alleen een grotere inhoud in liters, maar ook een plattere bodem, waardoor het makkelijker werd om verschillende dingen naast elkaar te bereiden. Het zorgde voor meer mogelijkheden en er zijn zelfs dagen geweest dat ik ze allebei aan had staan, omdat ik twee verschillende dingen wilde maken. Dit komt bijvoorbeeld voor op verjaardagen.

De voordelen van een slowcooker

Als je het aan mij vraagt, heeft een slowcooker eigenlijk alleen maar voordelen. Ten eerste heb ik tot nu toe alleen nog maar gerechten gemaakt die stuk voor stuk heerlijk waren. De manier van bereiden zorgt ervoor dat alle ingrediënten goed met elkaar mixen en langzaam garen, waardoor de smaken goed tot hun recht komen. Je hoeft er relatief weinig voor te doen en het resultaat mag er zijn. Daar ben ik sowieso al een voorstander van als lui persoon. Daar houdt het niet op.

Ik vind het zelf een groot voordeel dat ik zelf kan bepalen op welk tijdstip ik de slowcooker aan zet. Dat betekent dus dat ik kan gaan koken en voorbereiden op het moment dat ik tijd heb. Ik zoek meestal een rustig moment in de ochtend om alles te snijden en bij elkaar te gooien en dan zet ik mijn Crockpot aan. Afhankelijk van het gerecht stel je een bepaalde tijd in en zet je de temperatuur op hoog of laag. Daarna doet de slowcooker zijn werk. Mijn nieuwste slowcooker springt daarna automatisch op de warmhoudstand, zodat je het niet meer in de gaten hoeft te houden gedurende de dag. En op het moment dat je honger hebt of dat het etenstijd is, dan kun je gelijk aan tafel.

De maaltijden zijn dus gemakkelijk te bereiden en klaar als het etenstijd is, maar ik merk ook nog een derde voordeel. Het is ontzettend leuk om naar nieuwe gerechten te zoeken en telkens iets nieuws te proberen. Ik word daar zelf best wel blij van. Geloof me, de mogelijkheden zijn eindeloos. Je kunt er aardappelen, groenten en vlees in bereiden, maar ook sauzen, soepen, gerechten die je normaal in de oven zou maken en er zijn zelfs mensen die brood bakken in de slowcooker. Je kunt het werkelijk zo gek niet verzinnen of het is een mogelijkheid. Dat maakt het een veelzijdig apparaat.

Voorbereiden

Als je op Pinterest gaat zoeken, zijn er zelfs mensen die één keer in de maand een heleboel maaltijden preppen waardoor ze op de dag zelf alleen nog maar een zakje hoeven omkeren en de slowcooker aan kunnen zetten, maar zo extreem ben ik er niet mee bezig. Het is zeker wel een mogelijkheid. Daarnaast maak ik vaak grote hoeveelheden van bijvoorbeeld een pastasaus of een curry gerecht. Omdat ik verse producten gebruik, kan ik vervolgens een deel invriezen in verschillende porties. Dat betekent dat ik op een later moment alleen even pasta of rijst hoef te koken om een gezonde maaltijd op tafel te krijgen.

Recepten

Ben je benieuwd naar mijn favoriete recepten? Ik deelde een aantal jaar geleden al een keer het recept voor de perfecte chili con carne. Daarnaast heb ik op mijn Pinterest een board voor Slowcooker gerechten. De gerechten die ik geprobeerd heb en die een succes waren, blijven hier op staan en ik blijf lekkere ideetjes toevoegen als ik ze tegen kom. Ik maak zelf het liefst stoofvlees, pastasauzen en curry’s, maar er is veel meer mogelijk.

Overtuigd?

Natuurlijk moet je niets, maar ik ben zelf enorm enthousiast en het geeft me veel motivatie om de keuken in te duiken en een gezonde en lekkere maaltijd op tafel te zetten voor mezelf en mijn mannen. Het bespaart me tijd op drukke dagen en het zorgt ervoor dat mijn vriezer vol zit met maaltijden die ik later alleen nog hoef op te warmen. What’s not to like? Wil jij ook een Crockpot aanschaffen en ben je benieuwd naar degene die ik heb? Ik zal hieronder een linkje posten naar mijn favoriete Crockpot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.