Een verjaardagscadeautje voor mezelf

geplaatst in: Life | 2

In januari ben ik jarig. Zo rond deze tijd van het jaar beginnen mensen om me heen te vragen wat ik wil hebben. Normaal gesproken weet ik wel iets en als dat niet zo is, dan krijg ik geld of cadeaubonnen. Dit jaar is het anders. Ik had een heleboel ideeën, maar ze werden allemaal afgekeurd. Op mijn verlanglijstje stonden namelijk allemaal dingen die niet zo zeer voor mezelf bedoeld waren, maar (ook) voor de baby. Zo wilde ik heel graag een kinderstoel hebben voor aan de eettafel (maar deze krijgt de kleine man nu zelf voor kerst) en mis ik nog een zitje voor op mijn fiets (maar hij kan nog niet eens zitten!) Zo kon ik nog wel even doorgaan.

De uitdaging was deze keer om een cadeautje te verzinnen wat alleen voor mezelf was. Ik vond het moeilijk. Na even nadenken, wist ik nog één ding wat ik al een tijdje wilde hebben, maar wat ik nog niet had gekocht. Ik wilde graag een CrockPot hebben. Uitgebreid koken zit er op dit moment gewoon niet in, maar ik wil natuurlijk wel gezond blijven eten. Kortom, ik gaf aan mijn ouders door dat ik die wel graag zou willen hebben. Vorige week donderdag kwam mijn vader met een grote doos aan. Hij had een CrockPot voor me gekocht en ik mocht hem ook wel vast meenemen. Ook al was ik nog niet jarig. Wow leuk! Dan kan ik deze week vast recepten gaan proberen.
crockpot 1Maandag kookte ik voor het eerst met de slowcooker. Ik heb een hoop recepten gezien op Pinterest en besloot dat ik wilde beginnen met kip. Kortom, ik zocht een kipgerecht op en gooide alle ingrediënten in de Crockpot. Ik liep de hele dag een beetje zenuwachtig heen en weer tussen de woonkamer en de keuken, steeds even gluren om te kijken hoe het ging. Het rook in elk geval al snel heel lekker in huis. Halverwege gooide ik nog twee zoete aardappelen bij het prutje en we kookten spruitjes. Ik heb geduldig afgewacht tot de kip vijf uur gekookt had en toen gingen we eten. Het was absoluut een succes. De kip viel zo uit elkaar, je hebt gewoon geen mes nodig. crockpot 2Inmiddels ligt er (op verzoek van Huib) ook een kilo rundvlees klaar in de koelkast om later in de week iets lekkers mee te maken. Ik ga daar nog even het lekkerste recept bij zoeken en dan komt dat ook wel goed. Ik ben nu al heel blij met mijn verjaardagscadeautje.

2 reacties

  1. sammie

    Oehh Tommy heeft er toevallig van het weekend ook 1 besteld. Ben erg benieuwd naar de recepten die hij er mee gaat maken, ik eet het wel op 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.