Vleuten verkennen in de zomer

geplaatst in: Uitjes en Evenementen | 3

Nu onze verhuizing achter de rug is, is het tijd om onze nieuwe woonplaats te gaan verkennen. Vleuten ligt naast Utrecht, maar ik kwam er eigenlijk nooit en ik weet nog lang niet alles te vinden. Inmiddels kan ik mijn weg naar de supermarkt vinden en het station ligt precies voor mijn deur. Dat betekent dat ik de belangrijkste plekken wel gevonden heb. Ook zijn we deze week al bij het consultatiebureau geweest. Marcel en ik zijn ondertussen ook al bezig onze directe omgeving te verkennen. We zigzaggen door de straten heen wanneer we naar het dorp lopen. Zo hebben we al een aantal kleine speeltuinen gevonden in de buurt van ons huis. Ook zijn we al een keer bij de dierenweide om de hoek gaan kijken.


De lente is nog niet voorbij en we hebben ook de hele zomer nog voor ons. Genoeg tijd dus om Vleuten te gaan verkennen. Hopelijk is het vaak mooi weer, want je kunt van alles buiten doen hier in de buurt. Ik heb een to do lijstje gemaakt voor mezelf, zodat ik weet waar we eventueel heen kunnen als we zin hebben in een leuk uitje.

Geertje’s Hoeve

Deze boerderij staat echt bovenaan mijn lijstje. De Geertje’s Hoeve ligt eigenlijk in Haarzuilens, maar dat is goed bereikbaar vanuit Vleuten. Op de website las ik dat er dieren zijn en dat er veel ruimte is voor kinderen om te spelen. Dat klinkt alsof Marcel zich er wel kan vermaken. Het restaurant (met terras) en de boerderijwinkel zijn natuurlijk een extra pluspunt.

Het Maximapark

Nu we in Vleuten wonen, ligt het Maximapark eigenlijk bijna voor de deur. Ik ben er nog nooit geweest, maar hoor er goede dingen over. We gaan dus even goed in de gaten houden wat er allemaal te doen is en het park zelf eens verkennen. Sowieso lijkt het me leuk om met Marcel naar de Bosspeeltuin te gaan. Hij is tenslotte dol op spelen en klimmen.

Kasteel de Haar

Pel en ik zijn een aantal jaren geleden al een keer bij Kasteel de Haar geweest. Voor het kasteel zelf is Marcel waarschijnlijk nog te jong, maar de tuin is wel erg mooi. Daar kan hij ook lekker rennen en ik kan me herinneren dat ze er herten hadden. Ook dit is een plek waar evenementen plaats vinden, dus het is leuk om dat in de gaten te houden.

Zwemmen in de Haarrijnse Plas

Als het warm is, is het natuurlijk lekker om buiten te zwemmen. Afgelopen weekend had ik al een zwembadje voor Marcel in onze achtertuin gezet, maar een dagje naar het strand is ook wel eens fijn voor de afwisseling. Dan kan hij ook in het zand spelen. Gelukkig hoeven we daar niet helemaal voor richting de kust. We kunnen ook zwemmen in de Haarrijnse Plas. Daar heb ik altijd al een keer heen willen rijden, maar vanuit Utrecht gingen we eigenlijk altijd naar het Henschotermeer of de Maarsseveense Plassen. Deze zomer moeten we daar maar eens verandering in brengen.

Voorlopig kunnen wij in ieder geval even vooruit met het verkennen van de omgeving. Woon jij ook in (de buurt van) Vleuten en heb je nog meer tips voor mij/ons? Ik hoor ze graag!

3 reacties

  1. Astrid

    Wat een leuke plannen. Ik ken Vleuten alleen van naam, omdat we er met de trein doorheen kwamen als we naar mijn opa in Hilversum gingen vroeger. Mijn vader had een uitspraak: “Stop niet in Vleuten.” Waar hij dat vandaan had, weet ik niet.

    Die boerderij klinkt wel leuk en de Haarrijnse Plas ook. Ik ben vorige week ook voor het eerst dit jaar wezen zwemmen in een recreatieplas, het Rhederlaag.
    Astrid recently posted…Mijn door-de-weekse ochtendroutineMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.