Afkoelen bij de Haarrijnse Plas

geplaatst in: Familie, Uitjes en Evenementen | 4

Een aantal weken geleden schreef ik dat ik deze zomer de omgeving van ons nieuwe huis wil gaan verkennen. Ik selecteerde vier uitjes voor deze zomer. Afgelopen maandag konden we het eerste uitje af vinken van deze to do lijst. We gingen namelijk zwemmen in de Haarrijnse Plas.

Ik ging er heen samen met Marcel en mijn vader. We gingen op de fiets. Ik zag daar eerlijk gezegd best een beetje tegenop, maar het was maar 10 minuten fietsen. Ik dacht echt dat het verder weg was. Dat valt dus reuze mee. Toen we aan kwamen, bleek het ook nog eens enorm rustig te zijn. Het was ook maandag en de schoolvakanties zijn nog niet begonnen, dus dat was ergens ook wel logisch. We konden dus fijn een plekje kiezen voor onze spullen en lekker onze gang gaan.


Marcel vond het geweldig. We deden hem snel even zijn zwemkleding aan en daarna kon hij zijn gang gaan. Eigenlijk wilde ik dat hij zijn zwembandjes om zou doen, maar opa was elke seconde bij hem, het was rustig en hij liep het water ook niet echt in. Daarom besloot ik dat het in eerste instantie goed was om het zo te laten. Marcel speelde vooral lekker met zijn schepje in het zand en af en toe deed hij een paar stapjes in het water. We moesten hem echt aanmoedigen om verder het water in te gaan, maar verder dan zijn middel vond hij geen goed idee.

Het strandje zelf vond hij wel wat. Hij speelde even met een meisje van zijn leeftijd en ik kletste met haar oma. Het is leuk hoe snel je aansprak hebt als je zoiets gaat doen met een kindje. Zij waren er onverwachts dus ik kon ze voorzien van een zwemluier en iets te eten en daarom konden ze ook echt even blijven. Dat was erg leuk voor Marcel.

Nu ik gezien heb hoe dicht we eigenlijk bij deze plas wonen, ben ik zeker van plan om er vaker heen te gaan. Al denk ik niet dat ik echt alleen zou gaan met Marcel, want dan heb je wel je handen vol. Ik vind dat zelf nog wel een beetje eng op deze leeftijd. Wel kunnen we de Haarrijnse Plas van de lijst van plaatsen om te verkennen lijst afstrepen.

4 reacties

 1. Rory

  Dat ziet er goed uit (en lekker rustig. Ook iets wat ik heel belangrijk vind). Herkenbaar over wat je zegt met alleen gaan. Ik vind dat ook spannend. Al heb ik het vorig jaar (toen was ze 4) wel gedaan. Maar het gedoe als je kind moet plassen (waar laat je jouw tas) of erger … als je zelf moet plassen (en kind en tas mee). Idem met het water ingaan. Tas laat je dan aan de kant, maar dan heb je dat verkrampte achterom kijken. Althans, zo zit ik dan soms in elkaar…
  Rory recently posted…Wat is jouw ‘ ikigai ‘, waardoor jij honderd jaar gaat worden?My Profile

  • Roxanne

   Ook dat nog ja, los van het feit dat mijn zoon nogal een avonturier is! 🙂 Bij ons was er nu een oma met kleindochter en die zijn bij ons komen zitten kon ik ook op haar tas letten.

 2. Linda Meester

  Hartstikke leuk een recreatieplas in de buurt. Goed dat je eerst met twee volwassenen bent gegaan. Als ik moet plassen moet de jongste van 4 jaar mee, dat weet ze ook. Anders kunnen we niet meer gaan. Zij moet haar bandjes om want ze is ook veel te vrij. Haar zussen hebben diploma’s
  Linda Meester recently posted…W.O.W. blogMy Profile

 3. Sanne

  Zoiets is ook best spannend.
  En ook best lastig als je alleen bent want waar moet je heen met al je spullen?
  Je kunt niet zomaar even het water in met Marcel, want dan is je tas misschien verdwenen.
  Groot gelijk dus dat je met iemand samen gaat. Zolang hij nog niet kan zwemmen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.