Vakantie in Finland – deel 2

geplaatst in: Reizen & Vakantie, Vrienden | 7

Op oudjaarsdag kwamen we ’s avonds laat terug uit Tallinn. Van oudjaarsavond hadden we weinig meegekregen, maar we waren nog wel op tijd thuis om de bubbels uit de koelkast te pakken en het vuurwerk klaar te zetten. Om 12 uur gingen we naar buiten toe. Ik dronk mijn glas leeg en maakte foto’s van het vuurwerk wat H. en A. afstaken, maar ook van het vuurwerk wat verderop in het dorp werd afgestoken. Ik vind het mooi om te zien, maar je krijgt mij niet in de buurt van dat spul. Wat dat betreft ben ik echt een angsthaas. De mannen hadden een stuk of 20 vuurpijlen gekocht en toen die op waren, gingen we weer naar binnen. Het was tijd voor een tweede fles bubbels waarmee we aftelden naar het nieuwe jaar in Nederland, waar het inmiddels ook middernacht was. Ik stuurde nog wat berichtjes naar mensen ’thuis’ en kroop daarna mijn bed in. Het was een lange dag!

HappyNewYear

Op Nieuwjaarsdag wilden we graag uitslapen. Ik werd in eerste instantie gewoon om half 8 wakker, maar toen ik me omdraaide heb ik nog wel even door kunnen slapen. We hebben niet veel gedaan. We zijn even naar de supermarkt gereden, hebben lekker gegeten en we hebben ’s avonds nog een spelletje gespeeld op de Wii.

Voor woensdag hadden we wel weer leuke plannen. Er was ’s avonds een ijshockey wedstrijd van de club HPK uit Hämeenlinna. Ik had nog nooit een ijshockey wedstrijd gezien en ik wist er ook helemaal niks van. Daarom wilde ik wel graag naar het stadion toe om de sfeer te proeven. We reden naar het stadion en kochten kaartjes.

HPK 2

Ik heb enorm genoten van de wedstrijd! Het gaat allemaal veel sneller dan bij voetbal en je moet enorm goed opletten, maar dat maakt het wel heel spannend. Ergens gaf het me het gevoel dat er dan ook wel veel gescoord zou worden, maar dat was niet zo.  HPK stond in eerste instantie voor met 2-0 maar uiteindelijk werd het nog 2-2. Ik leerde dat een gelijkspel bij ijshockey niet mag en daarom gingen ze verder met een verlenging en zelfs met penalty’s.  Toen de laatste penalty erin ging en HPK de wedstrijd won, stond ik even hard mee te juichen als de fans. Ik ben verkocht, ijshockey is erg leuk om naar te kijken!

HPK 1

Na het ijshockey, reden we terug naar Lammi voor onze laatste nacht in Finland. Ik ben op tijd naar bed gegaan, maar kon niet in slaap vallen. Dat heb ik altijd als we vroeg naar de luchthaven moeten. Op donderdag moesten we om 6 uur ’s morgens in Helsinki zijn om onze vlucht van 8:15 te halen. Helaas was de vlucht richting Amsterdam minder fijn. We konden niet naast elkaar zitten (omdat iedereen al online had ingecheckt?), we hadden veel last van turbulentie en ik kon niet echt uitrusten. Dat zijn gelukkig de dingen die je snel weer vergeet. Het zijn de goede herinneringen die blijvend zijn!

7 reacties

 1. Judith

  Leuke vakantie! Je hoeft ook niet elke dag wat te doen natuurlijk, gewoon met z’n allen thuis zitten kan ook leuk zijn.

  De wedstrijd klinkt hartstikke leuk. Mooi om eens mee te maken!

 2. Kim

  Leuke verhalen om te lezen! 😀
  Jammer van dat inchecken, ik dacht dat ze altijd ervoor zorgen dat je bij elkaar zit…raar!

  • Roxanne

   Ja, normaal gesproken wel, maar iedereen had dat thuis al gedaan en dan krijg je gewoon een stoel die over is! Gelukkig zaten we beide aan het gangpad en maar 1 rij achter elkaar.

 3. Daan

  Het is ook veel gewelddadiger dan voetbal, tenminste -op tv ziet het er veel gevaarlijker uit!

  • Roxanne

   Het spel is misschien wat harder, maar het publiek is weer veel aardiger voor elkaar. De fans van beide teams stonden door elkaar heen. Daar kunnen ze bij het voetbal nog wat van leren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.