Blozende Bananenshake

geplaatst in: In de keuken | 18

Ik had beloofd om wat recepten te plaatsen uit het boekje (De Smoothie Bar) dat ik voor mijn verjaardag kreeg. Vanmorgen heb ik het boek er voor het eerst bij gepakt. Vorige week heb ik het hele boekje doorgelezen terwijl ik op de bank lag. De ene smoothie klonk nog lekkerder dan de andere. De Smoothie Bar is ingedeeld in de hoofdstukken Puur Fruit, Smoothies met Groente en Fruit, Zijdezachte Smoothies, Opladen en Verwennen. Vanmorgen koos ik voor de Blozende Bananenshake, omdat deze me elke keer het meest opviel. Ik ben dol op banaan, dus alleen de naam trok mijn aandacht al. Dit is een smoothie uit het hoofdstuk Zijdezachte Smoothies en hij deed die naam eer aan. Ik vond hem lekker, maar zacht was ook een woord wat bij me op kwam.

Bananenshake

Blozende Bananenshake

Ingrediënten:

 • 1 banaan, gepeld en grof gehakt
 • 175 gram aardbeien
 • 125 gram Griekse yoghurt
 • 1 dl melk

Uiteraard gooi je deze ingrediënten bij elkaar in de blender tot ze goed gemengd zijn. In het boek staat dat je ijsblokjes toe kunt voegen, maar omdat ik de aardbeien uit de vriezer had gehaald, vond ik hem koud genoeg om hem zonder ijsblokjes te drinken.

 

18 reacties

  • Roxanne

   Ik vond dat ook een hele slimme opmerking van ze. Wilde het eerst met schil proberen maar heb me toch aan het recept gehouden.

 1. Zina

  Hmmm ziet er heel lekker uit! Sinds vorige week heb ik zelf ook een blender, ik denk dat ik dat boekje zelf ook ga kopen 🙂

  • Roxanne

   Stond in het recept. Normaal gesproken gebruik ik gewone yoghurt, maar als ik het niet ergens in doe eet ik zelf liever Griekse yoghurt dus ik denk ik probeer het eens. In het boekje gebruiken ze soms ook soja producten. Gewoon van alles dus.

 2. Willemvk

  Oh ja, mijn blender, die staat ook alweer maanden werkeloos in een keukenkastje en dat terwijl ik nog een kilo rode bessen in de vriezer heb liggen.

  • Roxanne

   Het is voor mij ook een hele handige manier om op een snelle en lekkere manier genoeg fruit binnen te krijgen. Normaal eet ik wel 1 stuk fruit, maar de tweede schiet er vaak bij in!

 3. Mich

  Oh ik zie zoveel van die smoothies voorbij komen op twitter, bij sommige denk ik echt iewww, maar deze lijkt mij ook wel lekker. Ik ben ook een bananalover. Weet jij of ze ook zonder melk kunnen?

  • Roxanne

   Met gewone yoghurt gebruik ik nooit melk, maar met deze stond er melk bij. Ik denk dat het komt omdat er Griekse yoghurt in hoort volgens het recept en dat is wat dikker dan gewone yoghurt. Soms maak ik ook wel een smoothies met alleen fruit en bijvoorbeeld sinaasappelsap erdoor, zodat je echt een vruchtensapje hebt. Ook lekker maar het vult minder dus dan is het minder geschikt als ontbijt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.