Een dagje naar Estland

geplaatst in: Reizen & Vakantie | 7

Op maandag 31 december zaten we vroeg in de auto richting Helsinki. Vanaf daar stapten we op een schip voor een dagje naar Tallinn. Vorig jaar wilde ik daar al graag naar toe, maar toen was het erg duur en hebben we het laten schieten. Nu dus de herkansing. Zo heb ik op de valreep alsnog een nieuw land aan mijn lijstje toe kunnen voegen.

De bootreis vond ik al een aparte ervaring. Het was een soort van cruise schip met 10 verdiepingen. Je kon een ‘kamer’ boeken als je dat wilde, maar voor de 2,5 uur die we zouden varen vonden we dat een beetje duur. In de ochtend hebben we op het schip ontbeten en daarna hebben we even rond gekeken. Op het dek kon je mooie foto’s maken van Helsinki en de Baltische Zee. Uiteindelijk zijn we neergeploft in de bar waar live muziek werd opgevolgd door de slechtste karaoke die ik ooit heb gehoord. Dat was vooral goed voor mijn lachspieren.

Tallinn2

Om 2 uur ’s middags kwamen we aan in de haven van Tallinn. We verlieten het schip en hadden vanaf dat moment ongeveer vier uur de tijd om de stad te verkennen.  We besloten daarom alleen de oude stad van Tallinn te bekijken. In de oude stad staan vijf mooie kerken, prachtige gebouwen en we zagen dat de kerstmarkt er nog stond op één van de pleinen. Ik ben dol op kerstmarkten, dus daar wilde ik wel even kijken. Uiteindelijk was ik een paar ansichtkaarten en een mooie magneet rijker. Toen zijn we de rest van de oude stad gaan verkennen. H. wilde graag een foto maken van de Nederlandse ambassade en na een aardige zoektocht en een klim door de sneeuw, vonden we die in een hoekje van de oude stad. Onderweg er naartoe kwamen we langs de Alexander Nevsky Kathedraal. Helaas paste die niet helemaal op de foto met mijn camera, omdat het plein niet groot genoeg was. Ik vond de torentjes toch een foto waard.

Tallinn3

Onderweg terug naar het schip, stopten we bij McDonalds. Het eten op het schip was redelijk duur en ik had wel trek gekregen van de wandeling. Ik bestelde een Big Mac omdat ik de andere namen van de burgers niet herkende. Toen we uit de McDonalds liepen, was het al donker geworden buiten. Daar maakten we de foto met de verlichte torentjes. Toen ik na het maken van de foto op mijn horloge keek, bleek dat we nog maar tien minuten hadden om terug te lopen naar de haven. Dat gingen we niet halen, omdat er overal sneeuw lag. We besloten dus een taxi te nemen en daardoor waren we precies op tijd terug op het schip.

Tallinn1

Tijdens de terugreis zochten we weer een tafel uit in de bar. Vanaf daar konden we om de beurt een rondje lopen over het schip. In eerste instantie ben ik blijven zitten om naar de live muziek te luisteren. Ik had na de wandeling in de kou zin gekregen in warme chocolademelk. H. ging deze voor me halen bij de bar. De barman bleef maar aan hem vragen welke soort alcohol erin moest. Geen alcohol leek niet echt een optie te zijn. Ik kreeg uiteindelijk mijn warme chocolademelk zonder alcohol, maar ze moesten wel even beslissen wat deze dan moest kosten.

Na de warme chocolademelk, wilde ik nog even gaan snuffelen in de shop. Ze verkochten er alcohol, parfum, speelgoed en snoep. Het was dus niet heel bijzonder. Ik kocht er wat snoepjes en we namen 2 flessen alcohol mee. Ze hadden er namelijk de wilde aardbeien likeur die ik eerder deze week geproefd had bij Sabrina en een scotch met kaneel die H. erg lekker vond. Het werd me na deze dag wel duidelijk dat dit een behoorlijk ‘zuipschuit’ was. Het schip zat vol met Russen die kennelijk altijd veel drinken en Finnen die de boot pakken omdat alcohol in Estland (en op het schip) veel goedkoper is dan thuis in Finland. Voor mij was het vooral een handige overtocht om kort kennis te maken met een heel nieuw land.

7 reacties

  1. Kim

    Haha, ja een typische zuipschuit 😉
    Leuk dat je zo alsnog kennis hebt kunnen maken met een nieuw land, altijd leuk!

  2. Mich

    Klinkt als een leuke excursie. Lijkt mij ook wel gaaf hoor op zo’n boot met 10 verdiepingen! Mooie foto’s!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.