NOK terugkomdag

geplaatst in: Gezondheid | 1

Het is alweer bijna twee jaar geleden dat ik een gastric bypass operatie ondergaan heb. Op 24 april 2014 werd ik geopereerd in het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk. Voor het voor- en natraject volgde ik 24 groepsbijeenkomsten via de Nederlandse Obesitas Kliniek in Amsterdam. Het was een succes. Ik viel in de eerste acht maanden veertig kilo af. Daarna raakte ik zwanger en op dit moment sta ik eigenlijk stil. Mijn gewicht is stabiel.

Vandaag had mijn groep de eerste terugkomdag bij de Nederlandse Obesitas Kliniek. Het was leuk om mijn groepsgenootjes weer te zien. We waren afgelopen zomer helemaal klaar met ons traject, dus ik had ze al zeker acht maanden niet meer gezien. Veel tijd om bij te kletsen hadden we niet, want we moesten alles om de beurt doen. Zo moesten we vragenlijsten invullen, werden we gewogen en opgemeten, moesten we een stukje fietsen in de sportruimte en was er een gesprek met de arts. Ik had twee weken geleden al bloed laten prikken in het OLVG en daar kreeg ik vandaag de uitslag van. Mijn bloedarmoede is eindelijk verdwenen. Na mijn bevalling was mijn hb erg laag, maar dat is nu voor het eerst sinds augustus weer normaal. Mijn ijzer zelf is nog wat laag, maar al veel hoger dan het in januari was. Dat was goed nieuws. Helaas waren mijn calcium en vitamine D waarden wel laag, dus de dosering van die tabletten moet omhoog. Dat is te overzien. Verder gaat alles ontzettend goed met me, dus ik mag niet klagen.Terugkomdag NOK

Alleen het gewicht is nog niet helemaal wat ik had gehoopt. Door de zwangerschap sta ik eigenlijk al anderhalf jaar stil. Ik blijf stabiel en daar ben ik ontzettend blij mee, want ik moet er niet aan denken dat ik weer aan kom. Ik ben veel fitter en gezonder dan voor mijn operatie, dus wat dat betreft was het een succes. Toch wil ik nog wel wat gewicht kwijt. Of ik mijn oorspronkelijke streefgewicht ooit ga bereiken, weet ik niet. Dat doet er ook niet toe. Elke kilo is winst en zo zie ik dat ook echt. Ik weet dat het kan, maar tot nu toe heb ik niet de energie gehad om me ervoor in te zetten. Kortom, hopelijk ga ik de energie en motivatie (terug) vinden om weer meer te gaan bewegen of misschien zelfs te gaan sporten. Tot die tijd ben ik al heel erg blij met wat ik tot nu toe bereikt heb. Dat is tenslotte niet niks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.