Maandoverzicht september 2021

geplaatst in: Maandoverzicht | 0

September stond in het teken van terug gaan naar het ritme van school en werk, maar ook van genieten. Genieten van uitjes met de kinderen, de laatste warme zonnestralen en lekkere ijsjes. Ik heb de leukste foto’s van deze maand weer op een rijtje gezet.

Marcel mocht dit schooljaar starten in groep 3. Omdat hij in augustus jarig was, mocht hij nog een klein feestje vieren in de klas. Verder heeft hij een goede start gemaakt. Hij is super enthousiast over het leren van letters en cijfers en wil het liefst alles gisteren al weten. Ik wist al wel dat hij leergierig was, maar nu zie je pas hoe graag hij wil leren. Ik hoop dat hij dit enthousiasme vast kan houden.

ik deed mee aan de Liefde voor papier swap en ik heb een prachtig pakket ontvangen met allerlei leuke cadeautjes. Die komen wel van pas bij het maken van snailmail en swaps. Mijn swapmaatje kwam niet alleen een doos vol leuke cadeautjes brengen, maar ze bracht ook nog een lekkere taart mee. Daar waren de mannen vooral heel blij mee, want die zijn dol op zoete dingen.

We zijn deze maand nog een paar keer met de jongens bij kinderboerderij het Oortjespad geweest. De kinderboerderij kenden we al wel, maar we ontdekten op een warme dag ook nog een doolhof en een zwembadje. Er stond maar een klein laagje water in, maar Espen heeft daar heerlijk gespeeld. Dat ga ik zeker onthouden voor volgend jaar. (Ik had geen zwembroekje bij me, maar heb altijd schone kleren en handdoeken in de auto, dus Espen kon lekker in zijn boxer het water in.)

We zijn deze maand drie keer naar de kermis geweest. Eerst was er een family kermis bij Leidsche Rijn Centrum. Hier zijn we twee keer naar toe geweest met Espen. Hij vond het super. Er was een draaimolen met draaiende theekopjes. Daar werd ik zelf goed duizelig van, maar hij kreeg er geen genoeg van. Ook de brandweerspuit was super interessant. Later in de maand stond er kermis in het Griftpark in Utrecht. Hier ben ik met Marcel naar toe geweest. Marcel vond de theekopjes heftig, maar de trampolines waren helemaal het einde. Het was leuk dat dit weer kon.

Marcel had nog een ander uitje. Hij mocht voor het eerst naar de Efteling met opa en oma. Zoals je kunt zien op de foto heeft hij daar enorm van genoten. Hij kwam thuis vol verhalen over het sprookjesbos en Droomvlucht. Ook heeft hij nog dagenlang dat aanstekelijke liedje van Carnival Festival geneuried. Ik vond het van tevoren wel spannend, maar Marcel kwam lekker vrolijk thuis.

Vorige maand waren we met Espen op pad geweest en deze maand namen we Marcel een nachtje mee naar Assen. Pel had kaartjes geregeld voor de DTM op het circuit van Assen. Dat was een toffe ervaring. Ik wil wel vaker naar autoraces toe. Voor Marcel was het toch nog iets te intens. Uit eten en slapen in een hotel vond hij wel leuk, dus dat is wel voor herhaling vatbaar.

Vorige week liep Chester heel zielig miauwend door het huis. Zijn oogje was rood en er kwam allemaal prut uit. Dat werd dus een bezoekje aan de dierenarts. Zijn oogje was inderdaad ontstoken en hier kregen we antibiotica zalf voor mee, waardoor het binnen een paar dagen weer over was. Dikkie Dik moest ook naar de dierenarts van Espen. Die werd ook even gewogen en onderzocht en op dieet gezet. Espen vond het geweldig dat de dierenarts ook de tijd nam voor Dikkie Dik, dus dat was een top actie van haar.

Afgelopen maand heb ik veel tijd gestopt in mijn nieuwe website: Daar is een olie voor. (Dat is ook één van de redenen dat het hier iets stiller is geweest de laatste maanden.) In december 2020 maakte ik kennis met etherische oliën en inmiddels zijn deze niet meer uit mijn leven weg te denken. Op deze nieuwe website neem ik mensen mee op mijn eigen reis door de wereld van etherische oliën. Kom je een kijkje nemen?

We kregen toch nog een mooie nazomer in september. Ik kan echt helemaal opladen van de zon en had dat erg gemist afgelopen zomer. Nu hebben we er nog volop van genoten. We hebben zelfs nog een paar keer een ijsje gehaald en op het terras gezeten bij ons in het dorp. Hopelijk kunnen we dit volgend jaar weer lekker vaak doen.

Nu is het echt herfst aan het worden. De warme truien en sokken komen weer uit de kast en het wordt vroeg donker. Hoewel ieder seizoen zijn charme heeft, verlang ik alweer naar de lente. Misschien wel extra dit jaar, omdat we voor mijn gevoel nauwelijks een lente hebben gehad dit jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.