Maandoverzicht mei 2019

geplaatst in: Maandoverzicht | 0

In de maand mei heb ik meer leuke dingen gedaan (voor mezelf.) Dit was één van de adviezen van de praktijkondersteuner van onze huisarts. Het was leuk en vermoeiend. Soms zag ik er tegenop om te gaan, maar was het alsnog wel heel leuk of gezellig. Hoe dan ook, de maand is alweer voorbij en ik heb op een rijtje gezet wat we allemaal gedaan hebben.

Aan het begin van de maand ging ik met mijn moeder en schoonzus naar de musical Mamma Mia in het Beatrixtheater in Utrecht. Ik was al zo lang niet naar het theater geweest. Het was ontzettend leuk en ja, ik zou het best vaker willen doen. Lang geleden ging ik elk jaar wel (een paar keer) naar de stadschouwburg of naar een musical, maar het komt er niet meer van. Ik vind het nog steeds leuk, dus eigenlijk moet ik eens bekijken welke voorstellingen er zijn in het nieuwe theaterseizoen.

Ik speel nu bijna een jaar Ingress en deze maand deed ik voor het eerst mee met een XM Anomaly. Deze keer werd het georganiseerd in Amsterdam. Het leek me wel een goed idee om deze event ervaring dicht bij huis op te doen. Het was erg leuk en gezellig, dus wie weet gaan we in de toekomst wel een keer mee naar het buitenland. Ik heb geen idee of dat dit jaar nog gaat lukken, maar dat hoeft ook niet per se. Reizen is tenslotte duur genoeg en het moet ook niet ten koste gaan van de vakanties met de jongens.

De Ingress Mission Day in Amsterdam sloeg ik over, want op zondag was het moederdag. Ik wilde de dag dus doorbrengen met de jongens en mijn moeder. Marcel had bij mijn ouders gelogeerd op de camping dus ik ging hem daar ophalen. Mijn moeder had brownies gebakken en ik kreeg echte en zelfgemaakte bloemen van Marcel en Espen. We hebben fijn een stuk gewandeld door het bos en langs het Henschotermeer. Daarna reden we weer naar huis en keken we naar de Formule 1. Dat was een prima moederdag.

Eind maart werd ik op een ochtend wakker met een soort van spierpijn in mijn bovenbeen. Ik dacht dat het wel weer over zou gaan. Na zes weken werd het best irritant en inmiddels was het niet alleen meer mijn bovenbeen, maar ook mijn heup en onderrug hadden er wel genoeg van. Ik ging langs de huisarts en die stuurde me door naar de fysio. De fysio vond dat ik veel te lang doorgelopen heb. Mijn heup en peesplaat zijn door het verkeerde lopen echt enorm overbelast en ontstoken. Het gaat wel even duren voor het over is. Tot nu toe doen de oefeningen en het los maken alleen maar meer pijn.

Sinds we twee kinderen hebben, gaan we veel minder naar de bioscoop. Het lukt gewoon niet altijd om oppas te vinden en we kunnen wel iemand betalen om op te passen, maar dan ben je dubbel geld kwijt. Deze maand heb ik twee films gezien in de bioscoop, maar ik ging maar één keer met Pel. Wij gingen samen naar Avengers Endgame, omdat we Marvel allebei super tof vinden. Ik zag Pokemon – Detective Pikachu met een vriendin. Dat was erg gezellig en zeker voor herhaling vatbaar.

Marcel had op een zaterdag opeens zin in appeltaart. Ik voelde niet echt de behoefte om het deeg te maken, maar wilde wel wat met hem bakken. We gingen samen boodschappen doen en maakten kleine taartjes van bladerdeeg en appel met kaneel. Daarna gingen we de taartjes uitdelen, want het waren er teveel. Zo reden we langs het politiebureau om mijn vader iets lekkers te brengen en we brachten er eentje bij de buurman. ’s Middags kwam mijn nichtje langs dus toen kwam het ook goed uit dat we iets lekkers hadden voor bij de koffie. Goed idee dus van Marcel.

We wonen alweer twee jaar in ons ‘nieuwe’ huis, maar we hebben eigenlijk nog weinig gedaan aan onze tuin. Af en toe probeer ik wat onkruid te verwijderen, maar eigenlijk ben ik er niet zo heel goed in. Deze maand snoeide onze buurman de heg die tussen onze voortuinen in staat en nu kunnen we weer naar elkaar zwaaien. Het viel wel extra op hoe groot de twee bomen zijn die in onze voortuin staan. We hebben er eentje omgezaagd en de ander flink gesnoeid. Het is echt wel tijd om eens iets te gaan doen aan de tuin. Hopelijk lukt het ons samen om nu door te pakken?

Ondanks mijn depressie en angstklachten, probeerde ik wel af en toe naar buiten te gaan met de jongens. Vooral op de dagen dat Marcel niet naar de peuterspeelzaal hoefde. Het was vaak wel lekker weer en dan is het zonde om de hele dag binnen te blijven zitten. Zo gingen we een keer naar de Geertjes Hoeve en bezochten we ook de tuin en kinderboerderij van Castellum Hoge Woerd. Het is leuk dat Espen steeds meer kan. Zo kan ik hem ook meer laten ontdekken. Hopelijk gaat hij ook snel lopen, want dan wordt het nog makkelijker om samen op pad te gaan.

Het campingseizoen is weer begonnen. Marcel mag af en toe logeren bij opa en oma, maar wij moeten het doen met af en toe een middagje. Het is een fijne plek waar de jongens heerlijk buiten kunnen spelen. Mijn ouders hebben een hele grote tafel in de tuin staan waar we met z’n allen omheen passen. We hebben alweer heerlijk kunnen barbecueën.

In mei staat ook de kermis in Vleuten. Marcel zag het al de hele week en ik had hem beloofd dat hij er op zondag heen mocht. Marcel wilde van alles proberen, maar tegelijkertijd vindt hij het nog ontzettend spannend. Ik had gezegd dat hij alles mocht, maar dat hij eerst maar eens een rondje in de draaimolen moest proberen. Dit vond hij tot nu toe altijd eng. Hij zat het uit, maar vond het nog steeds wel spannend. De heftige attracties hebben we dit jaar dus nog even overgeslagen. Wie weet lukt dat volgend jaar wel? Hij vond het wel leuk om te zien hoe de buurjongens in de botsauto’s gingen en was er helemaal vol van. Gelukkig kun je ook dingen doen die niet bewegen, zoals eenhoorn-eendjes vissen en samen met papa proberen om knuffels en andere prijzen te winnen. Uiteindelijk kwam Marcel thuis met een gave rode pick up truck en een reiseditie van 4-op-een-rij. Hij was er dolblij mee. Op maandag was de kermis weer weg. Dat vond hij dan weer minder. ‘Moet ik nu wachten tot volgend jaar mama?’

Met Hemelvaart waren we allemaal thuis. Ik had gehoopt op een lekker zonnetje, maar helaas was het grijs en bewolkt. Ik vond het niet koud en heb toch even gekeken of we iets konden gaan doen wat buiten was. Ik wilde naar de kinderboerderij in Kamerik en zag dat daar ook een parade langs kwam met oude tractors. Dat leek me leuk voor de mannen. Uiteindelijk wilde Espen wel een dutje doen in de ochtend en we zijn pas gaan kijken toen de tractors stil stonden. Marcel vond het leuk en Pel had het zelfs over een oude trekker voor thuis. Geen idee waar we die dan moeten laten? Marcel wilde nog even springen op de springkussens en daarna reden we door naar de kinderboerderij.

Mei zit er inmiddels bijna op. Vanavond sluiten we de maand af met de verjaardag van mijn schoonvader en dan rollen we morgen de nieuwe maand in met een gezellig dagje Ingress in Rotterdam.

Ik las de volgende boeken

  • Year of Yes – Shonda Rhimes
  • Learning not to drown – Anna Shinoda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.