Mamma Mia in het Beatrixtheater

geplaatst in: Film, TV & Theater | 0

Het is jaren geleden dat ik naar een musical ben geweest. Niet omdat ik het niet leuk vind, maar omdat het best prijzig is en het er gewoon niet van komt. Een van de musicals die ik nog wel had willen zien, was Mamma Mia. Het was dus erg leuk dat deze musical weer draait in het Beatrixtheater in Utrecht. Dit was al een tijd het geval, maar zoals gewoonlijk kwam het er niet van. Tot ik vorige week een berichtje kreeg van mijn moeder of ik zin had om met haar en mijn schoonzusje mee te gaan. Ja! Leuk! Afgelopen zaterdag gingen wij dus met z’n drieën lunchen en naar Mamma Mia in het Beatrixtheater.

Tanja, Donna en Roos door Brinkhoff/Mögenburg

Mamma Mia

De musical Mamma Mia gaat over een bruiloft op een Grieks eiland. Moeder Donna heeft haar dochter Sophie nooit verteld wie haar vader is. Sophie wil graag dat haar vader haar weggeeft op haar bruiloft. Ze komt drie mogelijke vaders tegen in haar moeders dagboek en nodigt ze alle drie uit voor haar bruiloft. Het verhaal wordt verteld met de muziek van Abba.

De meeste mensen kennen het verhaal ongetwijfeld al, maar voor mij was het plot nog helemaal nieuw en het was dus nog spannend wie nou precies de vader is van Sophie.

De voorstelling

We hadden mooie plaatsen en zaten zowat op het podium. Je werd vanaf je stoel gewoon het verhaal ingezogen. Mamma Mia swingt de pan uit! De muziek van Abba blijft gewoon lekker om te horen en al ken je in dit geval de teksten niet, dat maakt niet uit. Al was het stiekem ook wel fijn dat ze aan het einde een toegift gaven waarbij uiteindelijk ook Waterloo gezongen werd in het Engels.

Cast foto door Brinkhoff/Mögenburg

Ik had van tevoren niet gekeken welke cast die dag zou spelen. Op zaterdagmiddag stond Nurlaila Karim op het podium als Donna en Sky Lemmer als Sophie. Wat een heerlijk duo is dat! Verder was ik erg fan Anouk van Nes als Tanja. Haar gezichtsuitdrukkingen en manier van bewegen waren echt fantastisch.

Wat mij betreft is Mamma Mia echt een aanrader. Door de muziek en dans zit er behoorlijk wat vaart in het verhaal. Toen het pauze was, moest ik ook echt even schakelen. (Pauze? Nee man, ik wil meer!) Ook na de pauze heb ik veel gelachen en erg genoten. En dat was na de afgelopen weken hard nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.