Spelen bij Castellum Hoge Woerd

geplaatst in: Uitjes en Evenementen | 3

Een paar maanden geleden ontdekten we Castellum Hoge Woerd in De Meern. Ik had wel gehoord dat er een kinderboerderij zat, maar ik wist niet precies waar. De locatie ziet eruit als een moderne interpretatie van een Romeins fort en ik had niet verwacht dat je achter deze muren stallen en een stadstuin zou vinden. Begin april gingen we met de oude peuterspeelzaal van Marcel op excursie naar deze kinderboerderij en sindsdien weten we het wel te vinden. Afgelopen week heb ik de kinderen nog een keer meegenomen naar Castellum Hoge Woerd.

Steede Hoge Woerd

Kinderboerderij Steede Hoge Woerd maakt onderdeel uit van Utrecht Natuurlijk. Achter de muren van Castellum vind je stallen, dierenweides, een stadstuin en speeltuin. Er zijn verschillende grote dieren te bekijken en aaien zoals koeien, pony’s en wolvarkens. Ik moest wel een beetje lachen om deze harige varkens, die zie je toch niet overal. Naast de grote dieren kun je binnen ook kijken naar (en soms ook knuffelen met) konijnen, cavia’s en muizen. Er is zelfs een aquarium.

Spelen in de natuur

Dieren zijn hartstikke leuk, maar Marcel wil het liefst gewoon lekker buiten spelen. Dat kan echt prima in de natuurspeeltuin. Er liggen grote stenen, een houten brug en er is een waterpomp om water te laten stromen tussen de stenen. Marcel vindt dat super leuk. Hij is echt dol op spelen met water, lekker rennen en klimmen.

Sommige speeltuinen of locaties zijn enorm druk. Op zulke plekken laat ik Espen meestal in de wagen zitten. Inmiddels heeft hij wel een leeftijd bereikt dat hij liever wil bewegen. Hier kon dat wel. Er is genoeg gras en het is er rustig, dus ik heb Espen op de grond gezet waar hij lekker rond kon kruipen. Hij was heerlijk aan het ontdekken hoe het voelde om te kruipen op gras en houtsnippers. Hij wilde de bloembedden in klimmen en trok zich op aan de houten brug. Voor hem was het dus een geslaagd uitje.

Tuinieren en nieuwe dingen leren

In de tuin zijn allerlei stukjes moestuin en bloemen te vinden. Er staan grote bakken water en er liggen gieters. Je kunt dus zelf ook helpen met het verzorgen van de tuin. Marcel is dol op tuinieren en de planten water geven is zijn favoriete onderdeel. Hij vond het dus heerlijk om de bloemen water te geven met een grote gieter. Het is ook een leerzame tuin. Zie je bijvoorbeeld die gele bloem? De zonnebloem is voorzien van zonnepanelen en hij draait wanneer de zon schijnt. Zo leren kinderen dat de zon energie kan opleveren. Uiteraard valt er nog veel meer te ontdekken en dat gaan we ook zeker nog wel een keer doen.

Omdat het zo rustig was, kon ik zelf even rustig zitten en was het gemakkelijk om de jongens in de gaten te houden. Hoewel er veel ruimte is en Marcel alle uithoeken wilde ontdekken, kwam hij ook steeds even kijken wat Espen aan het doen was. Ze zochten elkaar dus ook telkens weer op dat was lief om te zien.

Castellum Hoge Woerd kan zeker op het lijstje van plekken in de buurt waar we nog een keer terug komen. Daarnaast heb ik nog wat andere speeltuinen op mijn lijstje staan die we een keer kunnen bezoeken. De kinderen vinden het prima om vaker naar dezelfde plek te gaan, maar ik vind het ook wel lekker om wat af te wisselen. Hopelijk blijft het de komende tijd mooi weer dan kunnen we fijn samen op pad op de woensdag of in het weekend.

3 reacties

  1. Sandra

    Dat ziet er wel heel mooi uit inderdaad!

    PS: Ik heb mijn blog ook maar weer eens bijgewerkt

    • Roxanne

      Er zijn hier veel leuke dingen te doen in de buurt, maar jullie hebben vast weer hele andere uitjes daar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.