Maandoverzicht juni 2017

geplaatst in: Maandoverzicht | 0

De tijd vliegt. Juni is alweer voorbij en daarmee zitten we op de helft van het jaar. Het is alsof 2017 pas net begonnen is. Er is ook al zoveel gebeurd in de afgelopen maanden. We zijn in ieder geval helemaal over naar ons nieuwe huis en daar genieten we van. We hebben deze maand niet zoveel gedaan in het nieuwe huis als we ons hadden voorgenomen, maar ik had ook niet verwacht dat het zulk lekker weer zou worden. Klussen kan ook als de zomer voorbij is. Nu geniet ik liever van de zon en onze tuin.


Hoewel we de huur per 31 mei hadden opgezegd, had de woningbouw pas op 1 juni tijd voor de sleuteloverdracht. Die dag ging ik dus voor de laatste keer naar ons oude appartement. Ik liet de sleutels achter en nam afscheid. Het was best raar om na ruim 9 jaar te vertrekken, maar het was ook goed zo. We hebben tenslotte een fijne, nieuwe plek gevonden.

Het eerste weekend van juni was het Pinksterweekend. Het was prachtig weer, behalve op zaterdagochtend. Die ochtend kwamen mijn vriendin Veer en haar gezin langs met een zandbak voor Marcel. Ze hadden zelfs nog een extra cadeautje voor hem meegenomen. Marcel kreeg zijn eigen ballenbak. Hij vindt hem echt geweldig. Die zaterdag kwamen mijn ouders nog even langs en ook de zondag stond in het teken van familie. We gingen gezellig barbecueën met mijn familie in de tuin van mijn broer en schoonzus.

Het was geen spannende maand en Pel moest veel werken, dus ook in mijn maandoverzicht doe ik even een fast forward naar een leukere week. Juni stond ook in het teken van Vaderdag. Omdat Pel dat weekend ’s avonds moest werken, gingen we op zaterdag al naar mijn schoonouders toe voor de lunch, zodat Pel zijn vader ook zou zien dat weekend. Op zondag gingen we gezellig lunchen bij restaurant Vroeg met mijn familie. We vierden die dag ook moederdag, omdat mijn ouders in mei op vakantie waren en ik mijn moeder dus nog niets had gegeven. 

Het zomerse weer bleef gelukkig langer hangen en die maandag ging ik met Marcel en mijn vader naar de Haarrijnse Plas. Daarmee kon ik het eerste uitje van mijn to do lijstje voor deze zomer afstrepen. Het is een leuk strandje en het was er op maandagmorgen totaal niet druk. In de vakantie zal dat vast anders zijn, maar nu genoten we van de rust en de ruimte.

Helaas had ik vorige week een stom ongeluk met een broodmes. Ik wilde een hard broodje open snijden, maar sneed in plaats daarvan mijn middelvinger half door midden. Niet echt een slimme actie. Het bloedde als een rund, dus ik moest met spoed naar onze nieuwe huisarts. Lekkere binnenkomer. Inmiddels gaat het beter, maar de wond is nog niet helemaal dicht, waardoor ik nog niet alles zelf kan doen. Er kan tenslotte vuil in komen en dat is dan weer niet de bedoeling.

In het weekend zouden we naar een tuinfeest gaan bij mijn broer en schoonzus. Dat werd een indoor tuinfeest, want het was opeens slecht weer. Jammer, maar het was even goed gezellig. In plaats van een barbecue had mijn schoonzus een heerlijk koud en warm buffet klaargemaakt en er was dus een tafel vol met lekker eten voor iedereen. Daarnaast was het gezellig om al hun vrienden, die wij ook al jaren kennen, weer eens te spreken.

De laatste week van de maand was een beetje een rotweek. Ik vind het nog steeds erg moeilijk dat ik niet (meer) zwanger ben en elke keer als mijn menstruatie dichtbij komt, is het weer spannend. Ook deze maand is het niet gelukt en ik was best een beetje van slag deze week. Dat gaat ook wel weer over, maar het voelt echt een beetje als een gemiste kans en ik zou zo vreselijk graag mijn buik laten staan deze zomer. Tot nu toe helaas geen succes. Volgende maand weer een nieuwe kans en wie weet?

Ik las de volgende boeken

  • Duizend kilometer tussen jou en mij – Jennifer E. Smith
  • De vrouw in de blauwe mantel – Deon Meyer
  • Val – Cis Meijer
  • Summer at the Comfort Food Café – Debbie Johnson

Ik keek deze films in de bioscoop

  • Wonder Woman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.