Maandoverzicht januari 2018

geplaatst in: Maandoverzicht | 0

Het is alweer februari en dat betekent dat we de eerste maand van het jaar alweer achter ons laten. De tijd vliegt voorbij. Januari was voor ons best een drukke maand. Ook betekent het dat ik weer wat verder ben in mijn zwangerschap en dat de uitgerekende datum steeds dichterbij komt. Ik verwacht voorlopig nog geen baby, maar je weet het maar nooit. Vandaag neem ik jullie mee naar onze belevenissen van januari.

Januari is de maand van mijn verjaardag. Dit jaar zag ik het niet zo zitten om het uitgebreid te gaan vieren. Daar was ik zelf veel te moe voor en ik moest het rustig aan doen. Ik heb op taart getrakteerd toen we onze familie zagen, maar voor de rest hebben we het een beetje aan ons voorbij laten gaan. Op de dag zelf was Pel vrij. We hebben de dag lekker om Marcel laten draaien en genoten van ons gezin. Zo hadden we ’s morgens een proefles peutergym voor hem gepland en zijn we diezelfde middag ook nog lekker gaan spelen bij Monkeytown in Maarssen. Die peutergym vonden we erg leuk voor hem dus ik ga hem zeker opgeven.

Marcel is enorm toe aan een nieuwe uitdaging in het leven, daarom gingen we ook vast bij peutergym kijken, maar we kregen meer nieuws. Ondanks de wachtlijsten is er vanaf half februari toch een plekje voor hem vrij op de peuterspeelzaal hier in het dorp. Hij gaat dus vanaf 13 februari elke dinsdagochtend en donderdagmiddag naar de peuterspeelzaal toe. We zitten nog te wachten op een kennismakingsgesprek en ik vind het best spannend allemaal, maar dat komt vast goed. Binnenkort kan ik daar in elk geval meer over schrijven.

Ik zag enorm op tegen het klussen in de babykamer. Enerzijds wilde ik het liefst zo veel mogelijk zelf doen, maar anderzijds was het gewoon te groot om goed te kunnen overzien. Gelukkig komen mijn ouders nu elk weekend helpen met het aanpakken van klusjes in huis. In januari heeft mijn vader de muren in de babykamer geverfd en we hebben de meubels in elkaar gezet. Ook hangt er inmiddels een rolgordijn, liggen de plintjes netjes langs de randen (de vloer zat er gelukkig al in), kochten we lampen voor zowel Marcel als Baby Pluis en draaide ik het eerste babywasje. We moeten nog wel wat puntjes op de i zetten komende maand, maar het begin is er in ieder geval.

De babykamer mag dan bijna af zijn, ik hoop dat de baby zelf nog even lekker blijft zitten waar hij zit. Ik ben er soms wel bang voor dat hij opeens besluit om veel eerder te komen, omdat ik zoveel last heb van harde buiken. Anderzijds had ik hier met Marcel ook last van en die is pas na de uitgerekende datum geboren, dus ik weet ook heel goed dat het allemaal niet veel zegt. Deze maand stond de eerste groei echo gepland. Alles gaat goed voor zover ze dat kunnen zien en ik hoef me niet veel zorgen te maken over hem. Zelf heb ik dus wel last van kwaaltjes en dat zorgde ervoor dat ik een aantal keer langs ben geweest voor een extra controle en een CTG. Tot nu toe is daar niets geks uit gekomen en gaat alles nog steeds goed met ons beide.

Zwanger zijn is verder niet echt goed voor je sociale leven. Ik durf niet echt goed afspraken te maken, omdat ik er een hekel aan heb om die weer af te zeggen. Ik heb momenteel niet veel tijd en energie voor vrienden en familie. Sorry allemaal, dat maken we wel weer goed als Baby Pluis er straks is! Zo heel af en toe lukt het om last minute iets te plannen. Zo hebben Pel en ik wel een keer een datenight gehad en zijn we lekker samen uit eten geweest voor mijn verjaardag. Ook kwam mijn vriendin Fabi uit Duitsland een nachtje logeren toen Pel ’s nachts moest werken. Dan was ik niet alleen én had ik ook weer eens tijd om gezellig bij te kletsen met haar. Een win-win situatie dus.

Een jaar geleden werd ik op de valreep nog tante in januari. Ik kon dat toen niet meteen met jullie delen, omdat mijn broer en schoonzus het nog aan mensen moesten vertellen. Wat was dat moeilijk. Gisteren is mijn babyneefje 1 jaar geworden en het is dus zeker geen baby meer. Gisteren heb ik hem niet gezien, maar we vieren zijn verjaardag zondag, dus dat komt helemaal goed.

Qua lezen was januari voor mij een goede maand. Ik sloot 2017 af met ‘slechts’ 30 boeken. Dat was niet zo heel erg, maar ik wilde het anders aan gaan pakken. Er stonden nog een heleboel (young adult) boeken op mijn wishlist die ik nog niet in de kast had liggen, maar die wel te lezen zijn via Kobo Plus. Ik heb in januari een proefabonnement genomen zodat ik kon kijken hoe dat zou bevallen en ik heb gelijk een heleboel boeken kunnen afstrepen van mijn lijstje. Dat voelt goed. Eens kijken hoe dat komende maand zal gaan.

Ik las de volgende boeken

  1. Let it snow – John Green e.a.
  2. Wink, Poppy, Midnight – April Genevieve Tucholke
  3. Mijn hart en andere zwarte gaten – Jasmine Warga
  4. De hemel begint bij je voeten – Jandy Nelson
  5. Even ontspannen, mevrouw – Mieke Kerkhof
  6. Alles wat er was – Hanna Bervoets

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.