Maandoverzicht januari 2017

geplaatst in: Maandoverzicht | 2

Wie goed heeft opgelet, heeft gezien dat ik aan het einde van december geen maandoverzicht geschreven heb. Ik wilde het wel doen, maar na alle artikelen over het jaar 2016 voelde het een beetje als mosterd na de maaltijd. Dat betekent niet dat ik meteen wil stoppen met het schrijven van maandoverzichten en daarom komt er wel gewoon een overzicht van januari 2017 online.

Taart

Er is altijd wel een reden voor een feestje. In januari waren er in ieder geval wel wat redenen voor taart. Allereerst organiseerden we een babyshower voor mijn schoonzus. We hadden een fijne middag met een groep vrouwen, thee, taart en lekkere hapjes. Ook mochten we allemaal raden wanneer de kleine zich zou laten zien. Twee dagen later was ik zelf jarig. Ik werd 33 jaar en deed er eigenlijk niet zoveel aan. Wel bakte ik een red velvet cake voor mezelf. Later in de maand zijn we nog gezellig gaan lunchen met mijn ouders, broer en schoonzus. Konden we ook meteen de verjaardag van mijn moeder vieren. Niet alleen in mijn familie was het feest. De oma van Pel werd 90 jaar en dat moest ook gevierd worden. Dat is tenslotte een prachtige leeftijd.

Mijlpalen

Deze maand ging ik voor het eerst naar de kapper met Marcel. Ik vind zijn lange haren echt heel schattig en het is heerlijk om er doorheen te woelen, maar het werd nu wel heel erg piekerig en het was tijd dat er wat aan gedaan werd. Stil zitten is echter nog niet zo aan hem besteed, maar hij kan er weer even mee door. Ook wisselden we zijn ledikantje om voor een echt peuterbed. Ik wist niet of hij er echt aan toe was, maar het gaat hartstikke goed. Hij slaapt er prima in en blijft netjes in bed spelen tot we hem ’s morgens komen halen. Tot nu toe is het nieuwe bed dus een succes.

En verder…

Haalden we in januari onze nieuwe auto op. Het is een Citroen C4 Cactus geworden en hij rijdt echt heel fijn. Wij waren niet de enige die een nieuwe auto ophaalden. Mijn vader kocht ook een nieuwe auto en hij kreeg er een gave loopauto bij voor Marcel (en zijn neefje).

Ik ging voor het eerst in jaren naar het theater toe met mijn moeder. We zagen Nieuw van Paul de Munnik. Nu wil ik weer vaker naar het theater, maar of dit gaat lukken weet ik niet. Ik wil tenslotte al zo veel doen elke maand.

We pakten onze huizenjacht serieus op en gingen vandaag kijken bij een woning in Vleuten. Of we hier gaan wonen, weten we nog niet. We moeten eerst nog wat papieren bij elkaar gaan verzamelen. Het type woning spreekt ons wel aan. Dat is al iets.

 

*****

 

Ik las de volgende boeken

 • Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe – Benjamin Alire Sáenz
 • Dating voor Geeks #3, Viral – Kenny Rubenis
 • Passion (Fallen #3) – Lauren Kate
 • Rapture (Fallen #4) – Lauren Kate

Ik keek deze films in de bioscoop

 • xXx – The Return of Xander Cage
 • Into the Forest
 • Collatoral Beauty
 • The Founder
 • Demain tout Commence

2 reacties

  • Roxanne

   Ik vond deel 1 echt leuk, deel 2 en 3 minder, maar het einde dan toch wel weer okay. Het was goed zo. Toch had het van mij na deel 1 wel mogen stoppen ofzo. Jij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.