Maandoverzicht december 2018

geplaatst in: Maandoverzicht | 2

December stond in het teken van de feestdagen, maar daarnaast was het een maand waarin we om de beurt ziek waren. Ik zeg we, maar eigenlijk waren vooral Marcel en Espen goed ziek. Zelf was ik alleen verkouden, maar de jongens hebben elk virus te pakken gehad wat voorbij kwam. Espen had zelfs een oorontsteking. Gelukkig lijken ze inmiddels weer wat fitter. Nu maar hopen dat dat zo blijft. Met kinderen weet je het helaas nooit. Gelukkig waren er deze maand ook leuke momenten.

Op zaterdag 1 december vierden we pakjesmiddag met mijn familie. Er kwamen twee Pietjes langs met zakken vol cadeaus. We pakten de cadeautjes uit, zongen Sinterklaas liedjes en aten daarna erwtensoep. Het was een gezellige middag. Een paar dagen later vierde Marcel nog een keer Sinterklaas op de peuterspeelzaal. Ze bakten samen pepernoten. De juffen hadden de cadeautjes verstopt en de kinderen mochten helpen zoeken. Daarna kregen ze allemaal een cadeautje.

Marcel kon zich in oktober niet goed concentreren op de ogentest bij het consultatiebureau en hier moesten we nog een keer apart voor terug komen. Deze keer werkte hij wel mee, maar links zag hij veel minder dan rechts. We weten nog niet echt wat dit zegt, maar hebben wel een doorverwijzing gekregen voor de oogarts.

Espen was sinds oktober flink gegroeid. We hoeven voor hem pas met 11 maanden terug naar het consultatiebureau, maar toen we er voor Marcel waren, heb ik hem wel even laten wegen en meten. Ik was best nieuwsgierig. Hij was die dag 77 cm lang en woog 9360 gram.Espen is zich sowieso erg hard aan het ontwikkelen. Vorige maand ging hij zitten en begon hij voorzichtig te kruipen. Inmiddels kruipt hij razendsnel en besloot hij ook maar vast te gaan staan. Ik heb geen idee wat de gemiddelde leeftijd is waarop kleintjes dat doen, maar hij doet het sneller dan Marcel. Misschien was Marcel wel weer sneller met de eerste woordjes en met zijn fijne motoriek. Hoe dan ook, ze ontwikkelen zich ieder op hun eigen tempo en dat is mooi om te zien.

Met de kerstdagen deden we rustig aan. Op kerstavond waren we thuis. Op eerste kerstdag gingen we naar mijn schoonouders en op tweede kerstdag waren we bij mijn familie. Het waren gezellige dagen en we hebben lekker gegeten. Ook stond de Top 2000 gewoon aan tijdens de kerst en dat is altijd goed.

Ondertussen is de kerstvakantie al voor de helft voorbij. Voor Marcel hoeft die het niet. Hij vroeg vorige week al wanneer hij weer mocht spelen met zijn vriendjes van de peuterspeelzaal. Gelukkig is niet alles slecht. Hij mocht ook logeren bij opa en oma. Ze gingen onder andere samen zwemmen in Tiel.

Voor oud en nieuw hebben we geen spannende plannen. De jongens liggen al in bed en wij zitten lekker thuis op de bank met lekkere hapjes en het einde van de Top 2000. We wensen iedereen alvast een fijne jaarwisseling!

Ik las de volgende boeken

 • Verstrengelde Vleugels – Vanessa Gerrits
 • Het was niet alleen maar leuk tijdens mijn depressie – Marijke Groot
 • We’ll always have Christmas – Jenny Hale

Ik heb geen uitgebreid jaarverslag geschreven over 2018. Ben je toch benieuwd naar wat ik allemaal deed of wil je meer foto’s bekijken? Dit kun je terug vinden in mijn vorige maandoverzichten.

2 reacties

 1. Sandra

  Op mijn blog ook geen terugblik over 2018. Het was dan ook geen geweldig jaar en al die momenten oprakelen zag ik niet zitten.

  Gelukkig zijn de jongens opgeknapt. Zijn ze nog wakker geweest met het vuurwerk?

  • Roxanne

   Begrijpelijk!
   Ja de jongens zijn om 12 uur even wakker geweest en ze vonden het vuurwerk prachtig. Daarna weer rustig gaan slapen en wij ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.