Kerst 2018

geplaatst in: Familie | 0

De kerstdagen zitten er weer op. Ik kwam een beetje moeilijk in de feeststemming dit jaar. maar probeerde er wel wat van te maken voor de jongens. Zo bakten Marcel en ik samen koekjes en hij stond erop dat er een kerstboom kwam. Gelukkig hebben we een kleine nepboom uit de tijd dat we nog in een appartementje woonden en ik kocht daar houten versiersels bij, zodat de boom zo veilig mogelijk was. Verder maakten we het niet te gek. We vierden deze dagen met elkaar en met familie. Ik blik vandaag nog even terug op de kerstdagen.

Op kerstavond maken we eigenlijk nooit plannen. Ik vind het fijn om dan zelf iets lekkers te koken en om verder gewoon rustig aan te doen. Nou ja, rustig aan? Ik bakte tussendoor nog even een cake voor Eerste Kerstdag en deed van alles in huis. Pel was vroeg klaar met werken, dus we konden op tijd eten. We aten kip-met-dr-Pepper uit de slowcooker, met lekkere aardappeltjes en spruitjes. Het was goed gelukt. Kip wordt heerlijk mals als je het klaarmaakt in de slowcooker, dus dat is altijd een aanrader. Na het eten zijn we nog eventjes met de jongens naar de speeltuin gelopen. Espen mocht voor het eerst op de schommel en die vond het geweldig.

Eerste Kerstdag vierden we bij mijn schoonouders. We vieren altijd Sinterklaas met mijn familie en kerst met de familie van Pel, zo zijn de cadeautjes een beetje verspreid en blijft het ook leuk. De tafel lag helemaal vol, dus iedereen heeft iets leuks gekregen. Ik kreeg Hema cadeaubonnen, wijn en lekkere kaaskoekjes. De jongens nieuw speelgoed. Marcel is dolblij met zijn Hotwheels baan en kan niet wachten om deze uit te breiden. ’s Avonds aten we nasi en bami met heerlijke kipgerechten erbij. Dat is bij mij altijd goed. Als nagerecht kregen we nog ijs. Na het eten waren de jongens alweer helemaal gesloopt, dus we hebben het niet te laat gemaakt. Inmiddels was de Top 2000 begonnen, dus wij hebben ’s avonds lekker naar muziek zitten luisteren op de bank.

Op Tweede Kerstdag gingen we naar mijn familie toe. Ik verzorgde de borrelhapjes. ’s Morgens kon ik alvast wat dingen voorbereiden en de rest maakte ik bij mijn ouders klaar. Ik had een heerlijke fles port gekocht en maakte onder andere wraps met zalm en zoute ham, toastjes met een zelfgemaakte zalmsalade, blokjes kaas en verschillende zoutjes. Dit ging niet allemaal op en dat was maar goed ook, want we hadden nog veel meer lekkers in huis. We aten vlees van de grillplaat, met daarbij groenten, salade en stokbrood. Een soort gourmetten dus, maar dan zonder pannetjes. Mijn schoonzus maakte voor na het eten nog een lekkere crumble met appel en rode vruchten. De volwassenen kregen ook nog een bolletje ijs met stroopwafellikeur. Na het eten hebben Marcel, Espen en hun neefje ons nog op een muziek show getrakteerd met hun mini-band. Marcel kreeg voor het eerst geluid uit de mondharmonica en verder maakten ze wat geluid met een xylofoon, sambaballen, een tamboerijn en een ukelele. Ze moeten nog even oefenen, maar wie weet wat de toekomst ons nog brengt? Het zag er in ieder geval ontzettend schattig uit.

Ook deze avond sloten wij thuis af met de Top 2000 op de achtergrond en die blijft voorlopig nog wel even aan staan tot Oudejaarsavond. Hebben jullie fijne kerstdagen achter de rug?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.