Pakjesmiddag 2018

geplaatst in: Familie | 2

Pakjesavond valt ook dit jaar weer midden in de week en daarom vierden we gisteren pakjesmiddag met mijn familie. De kinderen waren compleet hyper en gespannen. Toen er op het raam geklopt werd, renden ze snel naar de voordeur. Daar stonden twee Pieten met een heleboel cadeautjes. Ik heb de cadeautjes van mezelf en de kinderen vanmorgen op de foto gezet zodat ik ze met jullie kan delen.

Zelf had ik geen echt verlanglijstje gemaakt, wel had ik Sinterklaas verteld dat ik allemaal sokken met gaten in mijn kast had liggen en dat ik dus hard aan nieuwe sokken toe was. Een lekker saai cadeau, maar deze twee paren zijn wel erg tof. Ik moest wel erg lachen om de sokken met een trein erop en de tekst ‘De enige sok die loopt als een trein’. Wie verzint zoiets? Marcel is ondertussen jaloers dat mama treinensokken aan heeft en hij niet. Je kunt natuurlijk niet alles hebben he? Ook kreeg ik een gaaf Domtorentje met een lampje erin. Ik had deze een keer op Twitter voorbij zien komen en laten vallen dat ik hem wel erg leuk vond voor mijn moeder. Nu kreeg ik hem zelf. Voor een Utregse is de Dom natuurlijk altijd goed.

Marcel werd enorm verwend. Hij kreeg een nieuwe pyjama, treinen voor op zijn houten treinbaan, een sneeuwbol met een sneeuwpopje erin, de dvd van Cars 2 en een boek en de pups van Paw Patrol. Hij was overal ontzettend blij mee. De dvd van Cars hebben we vanmiddag al gekeken en die was wel erg spannend. Ook zat er lekker veel Takel in en dat is toch wel Marcel’s favoriete Cars personage (uhh auto?) De treinen staan al op het treinspoor in de woonkamer. De rest komt ook wel goed!

Espen was behoorlijk overdonderd, maar lachte zoals gewoonlijk lekker veel. Van de spanning heeft hij gisteren overdag helemaal niet geslapen, maar dat mocht de pret dus niet drukken. Onze kleinste man had een nieuwe Sophie de Giraf op zijn verlanglijstje gezet, want dat is echt één van zijn favoriete speeltjes en de kleine bijtring was al behoorlijk afgekloven. Ook hadden we om een spaarpot gevraagd, want die had hij nog niet. Moet je kijken wat een tof spaarvarken Sinterklaas heeft gevonden voor hem! Die is toch geniaal? Hij kreeg ook nog mooie blokken waar hij binnenkort lekker mee kan oefenen en ook voor Espen zat er een leuke pyjama bij.

Toen alle cadeautjes uitgepakt waren, was het tijd voor erwtensoep en broodjes knakworst. Vorig jaar hadden we dezelfde maaltijd en dat was erg geslaagd, dus dat was voor herhaling vatbaar. Espen gaat steeds beter eten en ik was eigenlijk wel benieuwd wat hij van de soep vond. Dat ging er wel in! Hij zat er heel erg van te genieten. Na het eten hebben Marcel en zijn neefje nog eventjes gespeeld met de cadeautjes en toen was het langzaam tijd om op te ruimen en naar huis te rijden. Marcel en Espen lagen allebei al te slapen in de auto, maar toen we thuis kwamen, zat Marcel alweer vol met verhalen.

Onze pakjesmiddag zit er dus weer op. Van mij mag Sinterklaas nu zo langzamerhand wel weer op de boot naar Spanje stappen, want ik vind het wel weer goed geweest met de spanning bij de kleintjes. We moeten het nog even volhouden, want Marcel heeft woensdag nog een klein Sinterklaas feestje op de peuterspeelzaal. Dus na woensdag zit het er weer op voor dit jaar.

Hebben jullie ook Sinterklaas gevierd of gaan jullie dat nog doen aankomende week?

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.