Maandoverzicht december 2017

geplaatst in: Maandoverzicht | 0

In november plaatste ik al weinig blogs, maar deze maand ging het eigenlijk niet veel beter. Toch wil ik wel een maandoverzicht schrijven. Al is het alleen maar voor mezelf, dat ik terug kan kijken op wat we deze maand ongeveer gedaan hebben. Daarnaast is het leuk om foto’s te delen die ik deze maand gemaakt heb. Zo zie ik Marcel ook echt groeien als ik door mijn maandoverzichten heen blader.

De eerste week van december was Sinterklaas nog in het land. We vierden op 2 december al Pakjesmiddag met mijn familie. Dat was erg gezellig. Mijn schoonzus had twee Pietjes uitgenodigd en zij namen een hele berg cadeautjes mee voor de hele familie. Iedereen was lief geweest en we zijn verwend met leuke cadeautjes. Na deze middag hebben we de Sint weer uitgezwaaid in ons huis. Wij vonden het op dat moment wel goed geweest.

Naast Sinterklaas staat december in het teken van kerst en de winter. Ik ging samen met mijn moeder en schoonzus een middagje naar het Allerhande Kerstfestival in het Spoorwegmuseum in Utrecht. Hier deden we leuke ideeën op voor het kerstdiner. Het was die middag goed koud en de kou zette door dat weekend. Op zondag begon het flink te sneeuwen. Marcel vond het prachtig en wilde graag buiten spelen in de sneeuw. Eventjes dan, want het was toch ook wel koud. Marcel en ik maakten op zondag samen een kleine sneeuwpop in de achtertuin. Later die week kwam mijn vader nog een keer langs en die maakte nog twee sneeuwpoppen met Marcel. Ook ging de kleine man weer eens naar de kapper, zodat hij er goed uit zou zien tijdens de feestdagen.

Halverwege de maand hadden we het eerste eindejaarsfeestje al. Het was een feestje van Pel’s werk bij Papa’s Beachhouse in Hoofddorp. Ik vond het een leuke locatie en ze hadden van het feestje ook echt werk gemaakt. We hebben lekker gegeten en daarnaast kon je allerlei spelletjes doen. Er stond een spelcomputer waar je een Formule 1 spel op kon spelen en daarnaast waren er casino tafels. Ook mocht er gedanst worden. Ik had een goede dag en heb me dus ook prima vermaakt die avond.

De rest van het weekend was ik best wel moe, maar daar hadden we niet echt tijd voor. Op zaterdag bracht mijn moeder Marcel thuis met de trein en daarna zijn we met z’n drieën naar de stad geweest in Almere. Pel had een paar dingen nodig, want die ging die maandag voor een cursus naar Denemarken toe. Op zondag wilde hij nog wat leuks doen met Marcel en toen bezochten we de nieuwe vestiging van Monkeytown in Maarssen. Het is leuk om te weten dat deze er nu is, want dat is een stuk dichterbij dan IJsselstein. De mannen hebben een huis gebouwd van blokken. Marcel vond dat eigenlijk het leukste, hoewel de rodelbaan voor mini’s tot 4 jaar ook wel een hit was. We gaan in het nieuwe jaar zeker een keer terug.

Kerst viel dit jaar na het weekend, waardoor Pel ook lekker vier dagen achter elkaar vrij was. Het leek wel een mini vakantie. Op zaterdagmiddag gingen we alvast bij zijn oma langs in Kesteren, zodat we ons met kerst zelf niet hoefden te haasten. We spraken daar af met zijn nichtje. Na een bezoekje aan oma zijn we nog even de stad in gegaan in Tiel om de laatste kerstcadeautjes te kopen. Op zondag bakte ik koekjes, reden we naar de bouwmarkt voor verf voor de babykamer en maakte ik een heerlijke rollade voor het avondeten. Ik proefde verschillende alcoholvrije wijntjes en Hugo’s en besloot dat de Hugo Zero van Hema de absolute winnaar is. Die heb ik dus ook in huis gehaald voor oudejaarsavond.

De kerstdagen zelf brachten we door met onze families. Eerste kerstdag reden we naar mijn schoonouders in Geldermalsen. Daar hebben we geluncht, cadeautjes uitgewisseld en ’s avonds ook gegeten. Er stond rollade op het menu, gelukkig wel een andere soort dan ik zelf had gemaakt de dag ervoor. Daarnaast hadden we nog lekker aardappeltjes uit de oven/airfryer en witlof met ham en kaas, met als nagerecht heerlijk ijs. Na het eten was Marcel erg moe, dus we hebben het niet laat gemaakt. Op tweede kerstdag hadden we afgesproken met mijn familie. Ik heb die ochtend nog allerlei borrelhapjes gemaakt voor de middag en daarna reden we naar Utrecht toe. We speelden ’s middags twee verschillende muziek spellen. De eerste won ik en bij het tweede spel was ik de quizmaster. Pel voelde zich al de hele dag niet lekker en ging voor het eten terug naar huis. Marcel en ik zijn wel blijven eten. Mijn schoonzus had een heerlijke pastinaaksoep gemaakt als voorgerecht. Daarna hadden we rollade (ja, die was hip in 2017!) en rosbief (helaas, rood vlees…) met daarbij gegrilde spruitjes, worteltjes en aardappelpuree. Ik heb echt heerlijk gegeten. We waren alleen nog niet klaar met eten. Bij de koffie was er nog cheesecake met een bodem van Bastognekoekjes en witte chocolade. Mijn schoonzus kan heerlijke taarten bakken en deze was ook zeer geslaagd.

December was ondanks alles dus best een leuke maand en ik heb in ieder geval mijn best gedaan om te genieten van de leuke momenten. Hoe het verder met me gaat? Ik ben inmiddels 27 weken (en 2 dagen) zwanger en dat betekent dat ik nu in het derde trimester zit van mijn zwangerschap. Het was emotioneel gezien een heftige maand en er waren echt avonden dat ik het zwaar had. Het is ook erg lastig om je zo te voelen als je zwanger bent, omdat je er dan zo weinig aan kunt doen. Je kunt geen medicatie innemen om je minder angstig te voelen en er zijn weinig opties om je te helpen slapen. Inmiddels heb ik een intake gesprek gehad op de POP poli en daarnaast heb ik een gesprek gehad bij de maatschappelijk werkster die ik nog ken van mijn vorige zwangerschap. In het nieuwe jaar gaan ze verder kijken hoe ze mij door deze zwangerschap heen kunnen helpen, maar voor nu moet ik het even doen met een doosje Valeriaan en mijn eigen kracht. Ik voel me nog niet echt top, maar ik houd het vol en daar gaat het om.

Lieve mensen, de laatste uurtjes van 2017 zijn inmiddels ingegaan. We knallen straks het nieuwe jaar in. Bedankt voor het mee lezen en mee leven dit jaar. Ik hoop dat jullie ook fijne feestdagen gehad hebben en ik wens jullie het allerbeste voor 2018!

Ik las de volgende boeken

  • Fall of Night (Morganville Vampires #14) – Rachel Caine
  • Helemaal het einde – Lisette Jonkman
  • Daylighters (Morganville Vampires #15) – Rachel Caine
  • Christmas at the Comfort Food Café – Debbie Johnson

Ik keek deze films in de bioscoop

  • Star Wars: The Last Jedi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.