Pakjesmiddag 2017

geplaatst in: Familie | 1

Gistermiddag vierden we gezellig pakjesmiddag in Houten met mijn familie. We hadden om 15 uur afgesproken bij mijn broer en schoonzus. Voordat we allemaal goed en wel op de bank zaten, kregen we al bezoek van twee zwarte Pietjes. Zij namen een heleboel cadeautjes mee voor de hele familie, dus we waren allemaal lief geweest dit jaar. Marcel rende naar de deur om open te doen en zijn kleine neefje keek met grote ogen mee wat er allemaal gebeurde.

Voor de grote mensen was dat allemaal wel voorspelbaar. Er waren pepernoten, we zongen een paar Sinterklaas liedjes en Marcel mocht de cadeautjes uitdelen. Het eerste cadeautje was voor Baby Pluis, maar uiteraard kwam iedereen daarna aan de beurt. Na een tijdje moesten de Pietjes weer door naar andere kindjes en wij gingen lekker door met het uitpakken van de rest van de cadeautjes.

Toen we ’s avonds thuis kwamen, heb ik nog even foto’s gemaakt van onze cadeautjes zodat in die hier kan delen. Helaas wel met de lampen aan, want het was al lang donker buiten.

Ik had op mijn verlanglijstje staan dat we graag kerstspulletjes wilden hebben, omdat we in ons nieuwe huis eindelijk genoeg ruimte hebben voor een fatsoenlijke kerstboom. We hebben alleen nog geen kerstversiering. De Sint zorgde voor een leuk begin met een aantal prachtige kerstballen. Verder kreeg ik toffe sokken (ik houd daar zo van!) en een heerlijke douche mousse van Rituals.

Marcel is van ons drietjes het meest verwend. Het is ook wel makkelijk om dingetjes te kopen voor hem. Hij vindt zoveel leuk! Zo kreeg hij de weekendtas van Woezel en Pip die hij zo mooi vond en een bijpassende dvd van deze hondjes. Ook had Sinterklaas gehoord dat hij van papa en mama niet mag spelen met de Max Verstappen race auto die ze bij Jumbo hebben opgehaald. Daarom kreeg hij er eentje waar hij wel mee mag spelen.

Verder werd Marcel nog verwend met Duplo, een toffe (kerst)pyjama en tekenspulletjes. Hij kan voorlopig weer fijn spelen met nieuw speelgoed.

Kleine Pluis kreeg ook twee cadeautjes. Rompertjes en sokjes van Lief zijn altijd goed. De tekst op het shirtje vind ik geniaal. Ik moet wel even wennen aan hoe klein al dat spul is. Past daar een baby in dan? Ik kan het me gewoon bijna niet meer voorstellen.

Van cadeautjes uitpakken krijg je trek, maar ook daar was aan gedacht. Mijn schoonzus had een heerlijke pan erwtensoep gemaakt en er waren broodjes knakworst. Simpel, maar erg lekker. Na het eten zijn wij eigenlijk vrij snel weer naar huis gereden. Marcel begon moe te worden (en die viel dan ook in slaap in de auto en sliep door tot de volgende ochtend) en mijn zwangere lijf gaf ook aan dat het tijd was voor rust. We hebben gelukkig wel een hele fijne en gezellige middag gehad samen.

Dank u Sinterklaasje! Tot volgend jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.