Allerhande Kerstfestival

geplaatst in: Familie, Uitjes en Evenementen | 1

Vorig jaar ben ik met mijn moeder naar de Margriet Winterfair geweest, iets wat we in het verleden al vaker samen deden. Dit jaar kon ik niet, maar mijn moeder wilde wel graag iets gezelligs doen samen met mij en mijn schoonzusje. We besloten om dit jaar eens het Allerhande Kerstfestival bezoeken. Deze kerstmarkt wordt georganiseerd in het Spoorwegmuseum in Utrecht. Een mooie locatie en nog dichtbij ook.

Het was voor ons de eerste keer dat we dit evenement bezochten en we hadden eigenlijk geen idee wat we konden verwachten. Inmiddels weet ik dat het een hele goede plek is om inspiratie op te doen voor het kerstdiner. Zowel het buitenterrein als het Spoorwegmuseum zelf stonden vol met kraampjes waar verschillende producten stonden uitgesteld en gerechtjes werden voorbereid. Je kon bijna alles proeven en natuurlijk ook kopen. Daarnaast lagen overal kaartjes met recepten en tips.

Je kunt op het Allerhande Kerstfestival inspiratie op doen voor lekkere borrelhapjes, het kerstdiner zelf, maar ook voor het ontbijt of iets lekkers voor bij de koffie. Ben je benieuwd welke wijn het beste bij jouw gerecht past? Ook de wijn kun je proeven. Helaas voor mij was er geen alcoholvrije variant beschikbaar. Uiteindelijk hebben we ongeveer een uurtje of twee rond gelopen over het terrein en allerlei lekkere dingen geproefd. Ik kan me nu gaan voorbereiden op de kerst. De borrelhapjes zijn ook dit jaar mijn verantwoordelijkheid, dus ik kan me lekker uitleven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.