Maandoverzicht augustus 2021

geplaatst in: Maandoverzicht | 0

De zomervakantie is voorbij gevlogen. Ik heb dit jaar weinig tijd gemaakt om blogjes te typen en lekker veel tijd doorgebracht met Marcel en Espen. We zijn niet op vakantie geweest, maar dat betekent niet dat we niets gedaan hebben. Vandaag heb ik onze avonturen van augustus op een rijtje gezet.

Marcel was met ons naar een vliegtuigenmuseum geweest dus dat wilde Espen ook wel. In 2018 zijn we met Marcel naar het Nationaal Militair Museum geweest in Soesterberg. Nu hebben we Espen hier mee naar toe genomen. Dat vond hij fantastisch. Grote voertuigen, helicopters, vliegtuigen en nog veel meer. Het liefst had hij overal in willen zitten, maar dat kon niet. Er waren een paar voertuigen waar je wel in mocht kijken. Ook wilde hij wel wat dingen doen in de interactieve (kinder)ruimte. Het allerleukste was de speeltuin, want daar kon hij in twee voertuigen zitten. Als het aan hem lag, had hij daar de rest van de dag in gezeten.

Marcel ging in de vakantie twee keer per week naar de bso toe. Dat was voor hem fijn, want dan kon hij met zijn vriendjes spelen. Ze hadden deze zomer als thema ‘Games komen tot leven’. Dat is wel aan Marcel besteed. Vooral Pokémon en Minecraft vindt hij leuk. En Lego games. Zijn bso meester maakte echte Minecraft zwaarden van karton waar ze heerlijk mee konden spelen. Verder hebben ze veel geknutseld en buiten gespeeld.

Omdat Marcel naar de bso ging, had ik veel 1 op 1 tijd met Espen. Zo gingen we onder andere twee keer samen naar de Geertjes Hoeve. Hij kan zichzelf daar echt uren vermaken. Dieren, een stro speeltuin, een gewone speeltuin en nog een zandbak, dat vindt hij helemaal het einde. We hebben ook nog samen geluncht. Ik vond het leuk om te zien hoe hij daar leuk ging spelen met kindjes van een kinderdagverblijf.

Ik ben deze vakantie twee keer naar Artis geweest. De eerste keer met het hele gezin. Dat was de eerste keer sinds december. Het was leuk om te zien dat de energie bij de dieren in de zomer heel anders is dan in de herfst / winter. Er zat veel meer pit in. De tweede keer gingen Pel en ik zonder de kinderen. Zo konden we fijn spelen met onze Nikon camera, maar we hebben daarna ook Micropia bezocht. Dat was erg interessant om een keer te zien.

Halverwege de maand kreeg mijn auto last van interessante foutmeldingen en het ABS lampje ging af en toe branden. ‘Controleer Hill start assist’. Nou ik heb geen idee of mijn auto die überhaupt heeft of waar die functie zit, maar ik stond stil op een redelijk platte straat. Gelukkig kon ik snel terecht bij de dealer. Ze hebben de auto uitgelezen en de ABS sensor bleek stuk te zijn. Helaas konden ze die alleen vervangen met toestemming van de leasemaatschappij en daarom kon ik een week later weer langskomen bij de garage. Het goede nieuws? Niemand roept daar ‘mama’ en je kunt je koffie warm drinken. Inmiddels is het weer gefixt en kan ik weer gewoon veilig de weg op.

Bij de zomervakantie denk ik aan zon, zee en strand… Nou ja, dat was er niet echt bij deze zomer. We hebben het zwembad in de tuin niet eens opgezet, want het was niet zo warm. Ik wilde wel graag een keer gaan zwemmen. Daarom ging ik met de jongens en mijn vader zwemmen bij zwembad Den Hommel in Utrecht. De jongens vonden het erg leuk. Wel merkte ik dat ze een heel ander karakter hebben. Espen is nergens bang voor en vond de grote glijbaan helemaal geweldig. Marcel durfde daar niet vanaf. Ik ben nog steeds blij met de zwemvesten die ik vorig jaar voor ze kocht.

Op 18 augustus werd Marcel zes jaar. Op zijn verjaardag was Pel vrij. We gingen met z’n viertjes naar Paw Patrol in de bioscoop. Voor Espen was dit de eerste keer. Na de bios wilden de jongens nog even spelen in Monkey Town.

In het weekend vierden we de verjaardag van Marcel met familie. Op zaterdag kwamen mijn ouders en mijn broer met zijn gezin langs. Ze bleven lekker eten. Het was prachtig weer dus we konden lekker in de tuin zitten. Op zondag kwamen mijn schoonouders en zwager langs. Helaas was het zonnetje toen weer vertrokken en zaten we binnen. Marcel is heel erg verwend en heeft een leuke verjaardag gehad.

Tijdens het laatste weekend van augustus gingen Pel, Espen en ik een nachtje naar Duitsland toe. We boekten een hotel vlakbij Osnabrück. Hier hebben we door de stad gewandeld, gewinkeld en er was ook een mini kermis. Daarna bekeken we onze hotelkamer. We gingen winkelen in een grote supermarkt, aten currywurst bij een Imbiss en daarna was Espen moe. Espen genoot van het bad in onze hotelkamer, terwijl wij de kwalificatie van de Formule 1 terug keken. We hebben een fijn weekend gehad en hebben alle drie heerlijk geslapen.

Inmiddels is de zomervakantie voorbij en zijn de scholen in onze regio weer begonnen. We hebben de eerste dagen er al op zitten. De nieuwe juffen van de jongens lijken me erg leuk, dus ik hoop dat het een leuk en leerzaam schooljaar wordt voor Marcel en Espen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.