Veilig zwemmen met vrolijke zwembanden

geplaatst in: Mama | 0

Na een paar jaar klooien met opblaasbare zwembanden, was ik dat een beetje zat. In het zwembad kwam ik steeds kindjes tegen die een ander soort zwemband om hadden, waarbij niet alleen de armen maar ook de buik een band hadden, als een soort zwemvestje waarbij ze mooi bleven drijven. Ze hadden ook nog eens vrolijke kleuren en een leuke opdruk, veel leuker dan die standaard oranje dingen die wij hadden. Ik besloot aan één van die ouders te vragen waar ze de zwembad gekocht hadden en ik kreeg te horen dat het om het merk Happy Swimmer ging. Ik ging op zoek en zorgde ervoor dat Marcel een hele toffe haaien zwemband kreeg van Sinterklaas.

Veilig zwemmen

Een paar weken geleden zouden we gaan zwemmen met onze buren. De oranje opblaasbandjes kon ik zo snel niet vinden en ik besloot voor Espen ook een leuke zwemband uit te zoeken, omdat die ook veiliger zijn. Omdat ik deze snel in huis moest hebben, koos ik voor een een toffe papegaaien print van Puddle Jumper. We hebben de dag erna heerlijk gezwommen. Deze zwembanden zijn erg prettig in het gebruik. Je hoeft niets op te blazen (het kan dus ook niet lek!) en je klikt ze in een paar seconden vast. De combinatie van een zwemband en zwemvest geeft zowel de jongens als mij meer (zelf)vertrouwen en hierdoor konden ze ongestoord plezier maken, ook in water waar ze zelf niet konden staan. Ze waren heerlijk aan het spetteren, ontdekken en ‘zwemmen’ en dat vond ik heel erg leuk om te zien. Ook in het zwembad in de achtertuin gaf het mij een veiliger gevoel, waardoor ik ze soms ook tegelijk in het badje durfde te laten zwemmen.

Het verschil tussen de zwembanden

Het ontwerp van beide zwembanden lijkt hetzelfde, dus ik had niet het gevoel dat het veel verschil zou maken. Hoewel beide zwembanden doen wat ze moeten doen, namelijk de jongens veilig laten drijven in het zwembad, merk ik toch verschil. De zwemband van Marcel zakt na een tijdje af, terwijl die van Espen strak blijft zitten. Ik dacht eigenlijk dat dit puur aan Marcel’s gebrek aan babyvetjes kwam, tot de jongens op een gegeven moment graag wilden wisselen van zwemband.

Ik zal het niet al te spannend maken, maar het lag absoluut niet aan Marcel. De Puddle Jumper bleef ook bij Marcel heel goed zitten, terwijl de band van Happy Swimmer ook bij Espen niet goed bleef zitten. Dus ondanks dat het design hetzelfde lijkt en de zwembanden qua prijs niet veel verschillen, lijkt er wel degelijk een verschil te zijn in kwaliteit. Waar dit aan ligt, kan ik zo op het eerste gezicht niet ontdekken. De materialen lijken hetzelfde te zijn, maar de riempjes van de Puddle Jumper kun je steviger aantrekken en ze blijven daarna netjes op hun plek.

Meer vrijheid, meer plezier

Ben je nog op zoek naar een zwemband / zwemvest voor jouw peuter of kleuter, dan zijn deze banden absoluut een veilige keuze. Ik kan de jongens nu veel meer vrijheid geven tijdens het zwemmen, omdat ze écht goed blijven drijven. Zo kunnen ze veel leuker spelen dan met de ouderwetse, oranje opblaasvariant. Zoals je kunt lezen in dit artikel, gaat mijn voorkeur in de toekomst wel uit naar de Puddle Jumper.

Dit artikel bevat affiliate links. De producten heb ik zelf aangeschaft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.