Weekend in Osnabrück

geplaatst in: Reizen & Vakantie | 0

Vorige week donderdag zaten we gewoon lekker op de bank en ik zei tegen Pel: “Weet je wat ik wel gemist heb tijdens corona? Shoppen in Duitsland. Zullen we dat een keer doen?” We bedachten ons dat Marcel dat weekend bij opa en oma zou logeren op de camping en dat we beide gevaccineerd zijn. Al snel zochten we op wat momenteel de regels zijn omtrent corona in Duitsland en we lazen dat we gewoon zouden kunnen gaan als we de corona check app zouden installeren. Een paar minuten later hadden we een hotel geboekt. Als je dan toch gaat, kun je het beter goed doen.

De reis ging naar Osnabrück. We hadden eigenlijk random een stad uitgekozen waar we nog nooit geweest waren om eens te kijken wat daar te beleven is. Dat bleek een goede keus. Het oogt niet heel groot, maar we konden er lekker winkelen, er stonden prachtige fonteinen en mooie kerken. Het is eigenlijk best een leuke stad. Wij hadden Espen bij ons, dus we hebben vooral lekker rond gewandeld en een beetje geshopt. Wel zagen we volle terrassen en gezelligheid, dus met de restaurantjes zal het ook wel goed zitten.

De belangrijkste winkel op mijn to do list is natuurlijk de DM. Eigenlijk had ik niet veel nodig, maar ik wilde wel even snuffelen. Ik nam babydoekjes mee, omdat die fijn zijn en een stuk goedkoper. Ook hebben ze altijd lekkere douchegel. Ik zag er zoveel die lekker klonken, maar ik heb me ingehouden en het bij vier stuks gehouden. De tandpasta hadden we daadwerkelijk nodig, want die was thuis bijna op. Ik kocht een dubbelpak Sensodyne, maar de andere tube lag al in de badkamer toen ik de foto maakte. Verder kocht ik nog iets voor een swapmaatje, dus dat heb ik niet op de foto gezet. Eigenlijk heb ik dus niet veel meegenomen, maar ik ben er wel blij mee. Binnenkort de douchegel eens testen.

Espen viel in Osnabrück met zijn neus in de boter. Er was een kleine kermis in de stad! Hij werd helemaal vrolijk toen hij de draaimolen zag. ‘Hoe vaak wil je daar in Espen?’ Hij wilde vier keer. Dat kon natuurlijk geregeld worden. We gaven hem vier muntjes en hij sprong in de brandweerwagen. Daarna heeft hij nog een vrachtwagen en Jeep gehad, maar het laatste rondje wilde hij wel weer in de brandweerwagen. Dat is zijn lievelingswagen op elke draaimolen die we tegenkomen. Na vier keer moest hij weer met ons mee. Dat was wel even drama, want hij was er nog niet klaar mee. Gelukkig zagen we in de verte een reuzenrad (no way dat je me daar in krijgt!) en zo konden we hem mee lokken naar het plein met de rest van de attracties. Er was nog een ‘draaimolen’ die meer weghad van een mini achtbaan met verschillende auto’s. Die ging een stuk harder en er zat ook een hobbel in. Dat was helemaal te gek! Espen wilde daar wel even in. We hebben nog even naar de markt gekeken en liepen een straatje in waar we straatmuzikanten tegen kwamen. Espen vond die mannen wel heel interessant. Ze speelden / zongen Sound of silence (in de versie van Disturbed) met een gitaar en saxofoon. Die man had echt een prachtige stem. We dronken een drankje in de BierKarussell. Ontzettend grappig dat de hele bar af en toe een rondje draait. Niet iedereen had dat door, dus je hoorde af en toe mensen gillen of lachen. Espen vond die snelle attractie wel voor herhaling vatbaar, dus die moest nog een keer geprobeerd worden.

Toen we in mochten checken, reden we richting het hotel. Pel was benieuwd of het wel goed gegaan was met de boeking, omdat we voor Espen een apart bed wilden. Gelukkig was alles in orde en hadden we netjes een kamer voor drie personen. Espen vond het wel erg stoer dat hij een eigen bed had in dezelfde kamer als papa en mama. ‘Is dit ons huis vandaag?’ Nou dat was wel een feestje voor hem. Toen we de kamer goedgekeurd hadden, zijn we nog even rond gaan kijken in het dorpje Melle. Ik wilde graag naar een grote supermarkt en aangezien die op zondag dicht zijn, moest dat op zaterdag. Uiteindelijk reden we over allerlei binnendoorweggetjes (o Duitsland wat ben je toch mooi!) naar een supermarkt toe. We haalden wat lekkers voor de avond en namen nog wat andere dingen mee voor thuis. Daarna vonden we een imbiss waar we even snel iets gegeten hebben met Espen.

Espen stuurde ons nog even een drogisterij in om bruisballen en badspeeltjes te kopen, want hij had gezien dat onze hotelkamer een bad had. Zo gezegd, zo gedaan. Terug in het hotel dook Espen het bad in met zijn nieuwe speelgoed en zo hadden wij de tijd om even de kwalificatie van de Formule 1 in Spa terug te kijken op de iPad.

Na het bad was Espen wel erg moe. Hij ging lekker met zijn pyjama aan in bed liggen met zijn iPad en een lading knuffels. Hier heeft hij nog even filmpjes liggen kijken tot hij echt moe was. In slaap vallen was wel even een dingetje, want hij vond het veel te leuk dat papa en mama er ook waren. Toen wij gewoon iets voor onszelf gingen doen, viel Espen uiteindelijk vanzelf in slaap. Hij had dan ook een drukke dag gehad.

We hebben een heerlijk weekend gehad met z’n drietjes en ik heb er echt van genoten. Nu we weten dat Espen ook op een hotelkamer gewoon kan slapen, kunnen we dat vaker doen. Uiteraard gaan we dit ook een keertje proberen met Marcel, zodat we ook weten hoe hij op zo’n situatie reageert. Deze zomer hebben we echt gemerkt dat het heel fijn is om even met één kind tegelijk op pad te gaan, want dan hebben ze alle aandacht en dat doet ze echt goed. Iets om te onthouden dus. En als ze straks weer wat ouder zijn, dan wordt het vast ook makkelijker om met z’n vieren op pad te gaan. Voor nu hadden we in elk geval een fijn laatste weekend van de zomervakantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.