Maandoverzicht augustus 2019

geplaatst in: Maandoverzicht | 0

Augustus is voor ons altijd een feestelijke maand, met de verjaardag van Marcel. Verder was het nog zomervakantie, maar Marcel had geen vrij. Dat was voor hem de beste optie. In dit maandoverzicht vind je wat we verder allemaal gedaan hebben deze maand.

Onze kleine pluizenbolletjes zijn bijna een maand bij ons en zijn dus alweer 13 weken oud. Ze zijn echt super schattig, verschrikkelijk speels en een echte aanwinst voor ons gezin. Chester en Mike spelen en slapen samen. Als ze elkaar niet zien, hebben ze een speciale miauw om te kijken waar de ander is. Het liefst plakken ze ook nog tegen één van ons aan, dag en nacht. Ze zijn al enorm gegroeid, maar nog net zo leuk. Wil je meer foto’s zien van deze twee schatjes? Er staan er meer op mijn Instagram.

Marcel en ik gingen samen naar Paw Patrol Live: De Grote Race in Amsterdam. Dit was zijn verjaardagscadeautje van ons. Het was een ontzettend leuke ervaring. Marcel heeft erg genoten van de voorstelling en hij wil snel weer naar het theater. Van zijn verjaardagsgeld wilde hij graag kaartjes kopen voor Brandweerman Sam, dus daar gaan we eind oktober samen naar toe.

Naar de kapper gaan, is echt zo’n ding wat ik weken of maanden uit kan stellen. Op een gegeven moment ben ik het zat en dan wil ik naar de kapper. NU. Toen ik het deze maand besloot, lukte dat niet op dezelfde dag, maar een paar dagen later had ik wel tijd. We hebben een kapper gevonden die op doordeweeks avonden open is. Ideaal, want dan kan één van ons er gewoon heen als de kinderen slapen en dan heb je geen gedoe en kun je er ook echt even de tijd voor nemen. Ook de jongens waren weer aan de beurt. Ik nam Marcel zelf mee op een donderdagmiddag. Espen ging met opa mee naar de kapper in Utrecht. Hoe dan ook, we kunnen er allemaal weer even tegenaan.

Op 18 augustus werd Marcel 4 jaar. Hij was op zondag jarig en we hebben het die dag gevierd met familie, vrienden en de buren. Marcel had een gastenlijst gemaakt en hij wist precies hoe zijn feestje moest verlopen. Helaas was het geen mooie dag qua weer. Ze hebben wel even in de tuin kunnen spelen, maar de meeste gasten zaten binnen. De dinsdag na zijn verjaardag mocht hij zijn verjaardag ook vieren op de peuterspeelzaal. Hier kreeg hij een toffe verjaardagsmuts, er werd voor hem gezongen en hij mocht vier kaarsjes uitblazen. Omdat het zomer is, hebben we waterijsjes getrakteerd en dat vonden de andere kinderen ook een super idee. Hij is nu echt een kleuter en dat betekent ook dat hij opeens veel dingen kan die hij eerst niet kon. We staan echt versteld van wat er opeens zonder moeite lukt. Zo kan hij zich opeens zelf aan- en uitkleden en zijn puzzels van 48/50 stukjes de nieuwe standaard. Ik sta hier elke dag als een trotse mama te kijken naar alle grote stappen die hij zet.

Vorige week vrijdag gingen onze plannen niet door en hadden we opeens een hele lege dag voor de boeg. Op Instagram zag ik dat er in een aantal vestigingen van de bieb een Nijntje hoek gemaakt is waar de kinderen kunnen spelen en lezen. Dat klonk leuk en Marcel wilde er graag heen. Ik vergeet al maanden het Boekstart briefje om Espen in te schrijven bij de bieb (zodat we het felbegeerde koffertje kunnen bemachtigen) en dit was een mooi moment om het te doen. We reden met z’n drietjes naar de nieuwe bibliotheek bij Leidsche Rijn centrum. Marcel speelde in de Nijntje hoek, Espen en ik lazen wat boekjes en daarna heeft Marcel ook nog even gespeeld met twee andere jongetjes en speelgoed met magneetjes.

Diezelfde middag nam ik de jongens mee naar de Pyramide van Austerlitz. We spraken daar af met mijn vader. Nu Espen kan lopen (ja dat heeft hij tussendoor ook nog even geleerd deze maand) is het veel leuker om naar de speeltuin te gaan met ze. De jongens lopen het liefst hand in hand samen. Marcel heeft nog niet helemaal door dat Espen nog niet kan rennen, maar verder is het wel heel lief om te zien. Marcel mocht met opa in de botsauto’s en we aten een ijsje. Na het spelen haalden we mijn moeder op bij het station van Maarn en reden we door naar de camping, waar ze nog even fijn in de tuin konden spelen samen.

Vorig weekend was het heerlijk weer. We hadden zin om iets te gaan doen met de jongens, maar ze hebben gewoon niet altijd de energie voor een druk dagje uit. Ik speurde het internet af en ontdekte Natuurspeeltuin de Hoef in Hoge Weide. Dat leek me een leuk uitje en aangezien speeltuinen gewoon gratis zijn, is het ook niet erg als ze na een half uurtje weer naar huis willen. Deze speeltuin is echt een pareltje. Espen heeft heerlijk (in de schaduw) in de zandbak gespeeld en rondjes gestapt. Marcel zijn voorkeur ging uit naar spelen met water en zand. Na het spelen kun je ze ook weer lekker afspoelen bij de kraan. Ik had schone kleren en handdoeken meegenomen, dus vies en nat worden was geen probleem. Dit is wel een plekje waar we nog eens terugkomen.

Zelf ben ik afgelopen maand best wel actief bezig geweest met het opruimen van onze tuin. We hebben het gras gemaaid, bergen onkruid verwijderd en een flink stuk gesnoeid. De groene kliko zat elke week overvol en voor de takken heb ik uiteindelijk een aanhanger gehuurd. We hebben wel een trekhaak, maar ik had nog nooit eerder met een aanhanger gereden. Ik nam dus versterking mee, voor het geval ik er echt niet meer uit zou komen. Het ging allemaal goed en we hebben twee flinke ladingen snoeiafval weggebracht. In september ga ik hier zeker weer mee verder. Wie weet komen we volgend jaar eindelijk toe aan het opbouwen van onze droomtuin. Tot die tijd moet er nog best wat gebeuren.

Ik las de volgende boeken

  • Geheimen (De Royals #3) – Erin Watt
  • Bijna Echt Gebeurd – Liane Moriarty

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.