Paw Patrol Live: De Grote Race

geplaatst in: Film, TV & Theater, Marcel | 0

Een tijdje terug zagen Marcel en ik een reclame voor Paw Patrol Live op Nick Jr. Hij was meteen enthousiast. Ik zocht de data en locaties op en zag dat de voorstelling in de Rai in Amsterdam te zien zou zijn in augustus, de maand waarin Marcel jarig is. Hij wilde graag gaan en we vonden het wel een tof verjaardagscadeautje. Hoewel Marcel over twee weken pas jarig is, gingen we gisteren alvast samen naar Paw Patrol Live: De Grote Race.

Het verhaal

In ‘PAW Patrol Live! – De Grote Race’ is de dag van de Grote Race in Avonturenbaai aangebroken! Het wordt een spannende strijd tussen burgemeester Goodway en burgemeester Humdinger. Terwijl de sluwe burgemeester Humdinger klaar staat om te starten, blijkt burgemeester Goodway plots spoorloos te zijn verdwenen. Snel roept Ryder de hulp in van Marshall, Chase, Skye, Rubble, Rocky, Zuma en Everest. Kunnen zij burgemeester Goodway op tijd vinden?

Geen klus te groot, geen pup te klein… Deze unieke voorstelling boordevol avontuurlijke actie, energieke liedjes en hilarische humor is geschikt voor de hele familie én een mooie eerste kennismaking voor kinderen met live-theater. Net als in de tv-serie zullen ook in deze show belangrijke sociale vaardigheden, zoals samenwerken en problemen oplossen, aan bod komen door het teamwork en de unieke vaardigheden van de zeven Pups.

Goed geregeld

We kwamen vroeg aan in Amsterdam. Ik wist niet of je gemakkelijk kon parkeren en in het OV terug naar huis met een moe kind zag ik niet zitten. Gelukkig vonden we gemakkelijk een parkeerplek, maar daardoor waren we wel erg vroeg. Gelukkig was alles goed geregeld in het theater en hoefden de kinderen zich niet te vervelen. Er stond een lange tafel met kleurplaten van Paw Patrol en stiften, dus we haalden wat te drinken en zijn daar gaan zitten. Daarna kon je nog op de foto met Chase. De rij was lang en dat vond Marcel wel lastig, maar uiteindelijk kon hij Chase een high five geven en met hem op de foto. Stiekem wilde hij ook niet meer weg, maar ja, er stonden nog meer kinderen te wachten. Na het foto moment ging de zaal al open. We zochten onze stoel vast op, maar gingen vervolgens nog even terug naar de snoepkraam, want Marcel zag zoveel kinderen met grote regenbooglolly’s dat hij er ook wel eentje wilde hebben. Dat was wel een slimme zet, want met een lolly blijft hij goed op zijn stoel zitten.

Paw Patrol Live

De voorstelling zat heel erg leuk in elkaar. Het verhaal was gewoon een lange aflevering van Paw Patrol, maar dan met veel muziek en dans tussendoor, zodat het ook echt de moeite waard was om de live theatershow bij te wonen. Alle pups werden voorgesteld met hun eigen rap song en daarnaast kwamen ook de theme song, pup pup boogie en ‘wat een brave pups’ af en toe terug. De verschillende personages uit de show werden echt perfect neergezet qua karakter, bewegingen en stemgeluid. Ik vond burgemeester Goodway echt fantastisch! (Ok, misschien vind ik haar en Chicaletta sowieso wel het grappigst als Paw Patrol erop is…)

Ik was van tevoren erg benieuwd hoe ze de pups over het podium zouden bewegen, maar ook of ze de wagens mee hadden en hoe ze de verschillende plekken in scène zouden zetten. Dit werd geniaal opgelost door het gebruik van een enorm televisiescherm. Hierdoor leek het alsof de de pups ‘echt’ in de lift van de Uitkijk omhoog gingen. Ook aan het scherm van Ryder’s Pup Pad was gedacht. Zo was het allemaal super herkenbaar voor de kinderen. Marcel zat er dan ook helemaal in, tot de pauze dan. Hij vond de pauze lang duren en was daarna ook wat onrustiger waardoor hij ging draaien op zijn stoel.

Toekomstplannen

Na de show zijn we nog even samen gaan ‘shoppen’ bij de Merchandise. Marcel had geld gekregen van opa en kocht hiervan een Everest knuffel. Van ons kreeg hij nog een nieuwe rugtas, want die was wel erg mooi. Op de terugweg vertelde Marcel me over wat hij het leukste vond (dat Rubble en Rocky gered werden door Everest was wel echt super te gek!) en hij vroeg ook of hij vaker naar het theater mag. Het hoeft niet per sé Paw Patrol te zijn, want het leek hem ook wel leuk om naar Brandweerman Sam te gaan. Ik kan dus voortaan de theatersites in de gaten gaan houden. O ja, enne, hij vertelde er ook nog even bij dat hij later ook wil dansen in het theater. Dat vond ik wel erg schattig (en ik zie het ook helemaal voor me!)

Zijn jouw kinderen ook fan van de Paw Patrol? Dan is De Grote Race zeker een aanrader. De voorstelling is in augustus nog te zien op verschillende plaatsen in Nederland en België. Tickets zijn verkrijgbaar via Nationale Theaterkassa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.