Maandoverzicht april 2020

geplaatst in: Life | 0

Corona corona corona… O mensen ik ben echt een beetje corona moe, maar wie niet? (Handen in de lucht!) Helaas was het niet anders en was april 2020 nog steeds een hele andere maand dan alle andere jaren. Enerzijds vonden we als gezin een nieuw ritme, maar anderzijds waren sommige momenten wel erg heftig. We hebben ons best gedaan er het beste van te maken. Deze keer dus geen maandoverzicht vol met leuke uitstapjes, maar een aantal foto’s met een verhaal erbij wat iets zegt over deze maand.

Het was best heftig om beide jongens thuis te hebben en thuis te werken. in maart kon Pel nog naar kantoor, maar nu kon dat echt niet meer, maar thuis werken met de jongens was geen optie. En dat was weer niet echt goed voor de mentale gezondheid van ons gezin. We hebben school gemaild voor een oplossing en ze gingen ermee akkoord dat hij twee ochtenden per week langs mocht komen.

ZONNNNN!

De afgelopen week was het soms bagger, maar daarvoor was het weer in elk geval wel goed. Ik was daar wel blij mee, want de jongens konden daardoor lekker spelen in onze achtertuin (en die van de buurman) waardoor ze wat minder opgesloten zaten in huis. Ze moeten het even doen met een tuin met alleen een glijbaan en trampoline, maar volgens mij kan dat zeker erger. Ook hebben we allerlei (loop)fietsen voor de jongens.

Birthdayboys!

Deze maand werd Espen twee jaar, op 7 april. Het feestje heeft hij nog tegoed van ons, maar we hebben geprobeerd er het beste van te maken. We hebben ’s morgens een wandeling gemaakt met hem door het Gagelbos in Utrecht en daarna was er chocoladetaart en hij kreeg cadeautjes en kaartjes. Op de 19e werd Pel 34 jaar. Ook zijn verjaardag sloegen we over, Ik maakte oven donuts (die meer naar cake smaakten) en een quiche.

Koningsdag

De afgelopen jaren was dit voor ons al minder spannend dan daarvoor, maar we vinden het best leuk om even een vrijmarkt te bezoeken of er op uit te gaan. Dit jaar bleven we thuis. De vlag hing uit, we speelden thuis en daarna hadden we een borrel in de achtertuin met onze buurman. Sinds het tuinhek weggewaaid is, hebben we één grote tuin en in tijden van corona is dat wel prima, want zo kun je gemakkelijk samen buiten zitten en kletsen zonder dat je te dicht bij elkaar zit. Zo werd het dus nog wel een gezellige dag.

Puzzelen

Het is niet alsof we normaal gesproken zo’n spannend leven leiden, maar juist in deze tijden is een beetje afleiding welkom. Daarom kochten we een aantal puzzels en hebben we fijn zitten puzzelen aan de eettafel. Het is best wel een ontspannen bezigheid en ach, je hebt iets om handen.

Ik ben heel benieuwd wat mei ons gaat brengen. De scholen gaan deels weer open en ik hoop dat we daardoor weer wat ritme en regelmaat krijgen hier in huis, maar voor de rest blijft het natuurlijk een verhaal met veel thuiswerken, behelpen en het maar doen met wat er is. Hoe gaat het met jullie?

Ik las de volgende boeken:

  • The Life-changing magic of not giving a f*ck – Sarah Knight
  • Snelle Sam – Olav Mol
  • Ga lekker zelf in je kracht staan – Japke-d Bouma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.