Recensie: Snelle Sam – Olav Mol

geplaatst in: Boeken en ander leesvoer | 4

Olav Mol kennen we als commentator van de Formule 1. Dit doet hij sinds de Grand Prix van Monaco in 1991. Deze maand kwam zijn eerste kinderboek uit wat – uiteraard- ook gaat over de Formule 1 en racen. Dit boek viel vandaag bij ons op de mat. Ik ben al begonnen met voorlezen, maar daarnaast heb ik het zelf al uitgelezen vanmiddag, omdat ik er een recensie over wilde schrijven.

Snelle Sam

Als Sam op tv een Nederlandse coureur zijn eerste Grand Prix ziet winnen, wil hij alles over racen weten. Zelf racen in een echte raceauto kan Sam natuurlijk nog niet, maar hij gaat wel een keer karten. Sam wil het allerliefst een eigen kart, maar dat vinden zijn ouders te duur. Daarom oefent hij maar op zijn spelcomputer, en op vakantie doet hij zelfs mee aan een echte kartwedstrijd.

Dan komt het grote nieuws: de Grand Prix komt naar Nederland! Sam wil ernaartoe, maar krijgt hij dat voor elkaar?

Mijn mening over het boek

Snelle Sam neemt de lezer in dit boek mee op avontuur. Sam is dol op auto’s. Ze zijn net verhuisd en hij speelt graag met zijn Jeeps in het zand van hun nieuwe achtertuin. Als hij zijn eerste formule 1 wedstrijd ziet, waarin de Nederlandse Bas Vandamme de GP van Spanje wint, dan wil hij hier meer over weten. Zijn vader leert hem graag meer over deze sport.

Het boekt neemt je mee in het dagelijks leven van Sam. Hij kijkt video’s over eerdere wedstrijden, luistert naar zijn vader en leert alle regels van de sport. Daarnaast gaat hij zelf ook twee keer karten. Sam is super enthousiast over de racesport en hij wil er het liefst elke dag mee bezig zijn.

Kijk jij zelf graag naar de Formule 1 of heb je kinderen die er graag meer over te weten willen komen? In beide gevallen is Snelle Sam een leuk boek om je kinderen wegwijs te maken in de wereld van de autosport. Je kind ziet de wereld van de F1 door de ogen van Sam en op die manier kom je veel te weten.

De namen van coureurs, steden en (sommige) merken zijn in dit boek fictief, maar voor de oplettende lezer is het snel duidelijk over wie of wat het gaat.

Ben je benieuwd naar Snelle Sam of denk je dat dit boek echt iets is voor jouw kind? Het boek is onder andere verkrijgbaar via bol.com

Titel: Snelle Sam
Auteur:  Olav Mol
Uitgever: Volt
ISBN: 9789021421629
Genre: Kinderboek 7+
Aantal pagina’s: 176
Waardering: ★★★★

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.