Kerstmarkt in Oberhausen

Al jaren ben ik dol op Duitse kerstmarkten, maar toch was het alweer twee jaar geleden dat ik naar een kerstmarkt geweest was. Dit jaar ging ik geen heel weekend naar Duitsland toe, maar ik sprak op dinsdag 16 december op de kerstmarkt in Oberhausen af met mijn (pen)vriendin Fabi. Om 13:00 nam ik de trein vanaf Utrecht Centraal. oberhausen 1De kerstmarkt in Oberhausen ligt rond het grote winkelcentrum CentrO. Dat is dus dubbel leuk. Naast de sfeer van kerst, met mooie lichtjes en heerlijke geuren, kun je er dus ook fijn shoppen. Toen we daar halverwege de middag aan kwamen, had ik eerst zin in een lekkere bratwurst, dus we gingen op zoek naar een eetkraampje. Ondertussen konden we alvast lekker bijkletsen. Na de bratwurst liepen we een rondje over de kerstmarkt, langs alle verschillende kraampjes. Ik zag een hoop schattige dingen, maar kocht eigenlijk niets. Het is vooral heel fijn om de sfeer te proeven en om je heen te kijken. Ook maakte ik veel foto’s.

oberhausen 2Na de kerstmarkt besloten we naar binnen te gaan bij CentrO om nog even te gaan snuffelen bij de rest van de winkels. Ook binnen was alles prachtig versierd met lichtjes en kerstbomen. Op de foto’s komt het wat minder over dan het in het echt was, maar het geeft misschien wel een idee van hoe het was. Binnen kocht ik een cadeautje voor Huib en voor mezelf een nieuwe panty voor de kerst. We aten snel een frietje van de McDonalds op het grote food plein en we wisselden kerstcadeautjes uit.

oberhausen 4We keken onze ogen uit in de Lego winkel. Daar hadden ze echt hele toffe dingen staan en daarnaast kon je ook je eigen poppetjes in elkaar zetten. Daar had ik wel lol mee en ik kocht ook het poppetje rechtsboven op de foto. Toen ik jong was hadden ze nog niet van die toffe accessoires van Lego, dus ik vond het leuk om te zien.

Buiten was het inmiddels donker geworden, dus ik wilde nog een keer over de markt lopen om nog wat foto’s te maken van de sfeer als alle lichtjes staan stonden. Eigenlijk begint de gezelligheid dan ook pas echt. De toeristen gaan langzaam richting huis en de inwoners van de stad zelf stromen de markt op. Iedere keer denk ik weer dat ik er een nachtje wil slapen, om dat allemaal mee te maken. Dat is iets voor de toekomst.

oberhausen 3De middag vloog in elk geval weer snel voorbij. Het was gezellig. Voor ik het wist was het alweer tijd om richting het station te gaan om de trein terug te pakken naar Utrecht. Daar kwam ik rond half 10 doodmoe weer aan op het station, maar het was de moeite waard.

2 reacties

  1. sam

    Geweldige foto’s! In Duitsland hebben ze altijd van die gave kerstmarkten! Het staat op mijn lijst voor 2015 om er zeker 1 te bezoeken 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.