Het jaar 2019 in boeken

geplaatst in: Boeken en ander leesvoer | 2

Om maar even met de deur in huis te vallen: Ik vond 2019 een goed jaar qua boeken. Ik had mezelf van tevoren als doel gesteld om 26 boeken te lezen en dit is ruimschoots gelukt. Vroeger was mijn doel doorgaans 50 boeken per jaar. Dat is ongeveer een boek per week, met een klein beetje speling. Dit lukte de afgelopen jaren niet meer en ik heb besloten me daar niet zo druk meer om te maken. Nu lees ik gewoon lekker zoveel als ik kan en dat is prima. De eindstand voor dit jaar is 34 boeken.

Statistieken voor 2019

  • Ik heb tot nu toe 34 boeken gelezen;
  • Dat zijn er 8 meer dan ik van tevoren had gepland;
  • In totaal heb ik 9698 bladzijden gelezen;
  • Dat is gemiddeld 285 bladzijden per boek;
  • Dikste boek: Bijna echt gebeurd – Liane Moriarty met 528 bladzijden;
  • Dunste boek: Fracture Me van Tahereh Mafi met 62 bladzijden;
  • Ik las 21 boeken in het Engels, de overige 13 las ik in het Nederlands.

Year of Yes

Ik vind Year of Yes door Shonda Rhimes nog steeds veruit het meest inspirerende boek wat ik dit jaar gelezen heb. Ik schreef er eerder al een recensie over en heb op Facebook haar Ted Talk ook gedeeld, zodat de niet lezers onder ons ook een beetje mee kunnen genieten van haar verhaal. Als je het gevoel hebt dat je vast zit en je bent op zoek naar een manier om ‘ja’ te leren zeggen tegen dingen die je spannend vindt, dan is Year of Yes een echte aanrader.

Vakantiebieb

Het is fijn om gratis boeken te lezen dus ik ben ieder jaar weer blij met de Vakantiebieb app. Ik lees wel vaker op mijn telefoon, dus dat is geen probleem. Dit jaar las ik drie boeken via de Vakantiebieb. Ik had er meer op mijn virtuele boekenplank staan, maar kwam in de zomer niet echt aan lezen toe.

Imagine Me

In 2019 las ik de eerste vijf delen van ‘Shatter Me’ van Tahereh Mafi en ik ben heel benieuwd hoe het verhaal verder gaat. In 2020 komt het volgende deel van deze serie uit. Geen idee of dat dan ook het laatste deel is, maar dat zien we dan wel weer. Normaal gesproken lees ik alleen series die al af zijn en ik snap weer waarom. Misschien moet ik me daar in de toekomst maar weer aan gaan houden.

 

Heb jij je leesdoel voor 2019 gehaald? Welk boek was jouw favoriet? 

2 reacties

  1. Jolanda / jojootje

    Ik heb in 2019 in totaal 75 boeken gelezen, wat ongeveer gelijk is aan andere jaren. Ik lees veel series en let er ook te weinig op of ze af zijn. Hopeloos ????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.