Vakantiebieb 2019

geplaatst in: Boeken en ander leesvoer | 2

De zomer is begonnen en daarmee is de Vakantiebieb ook weer geopend. Deze app is een cadeautje van de bibliotheek waar zowel leden als niet-leden gebruik van mogen maken. In juni kwamen er alleen jeugdboeken online, maar vanaf vandaag staan ook de boeken voor volwassenen online. Ik las afgelopen maand alvast twee jeugdboeken uit de Vakantiebieb.

De afstand tussen jou en mij – Marina Gessner

Dit boek gaat over de stoere McKenna die samen met een vriendin de Apalagian Trail wil gaan wandelen. Ze heeft haar studie een jaar uitgesteld om samen te gaan wandelen. Als haar vriendin zich terug trekt, besluit ze alleen te vertrekken. Onderweg gaat haar telefoon kapot, maar ze geeft de moed niet op. McKenna zet door, leert onderweg verschillende mensen kennen en beleeft een flink avontuur.

Ik vond het een heel gaaf boek. Het was spannend, want zo’n jonge meid die alleen de wildernis in trekt, kan van alles overkomen. Ze weet goed wat ze wel en niet moet doen, is voorbereid en doet haar ding. McKenna was ook een fijn personage. Dit boek is zeker een aanrader en ik gaf het 5 sterren op Goodreads.

Verleiding (De Royals #1) – Erin Watt

Dit boek is het begin van een serie. Ik lees series altijd het liefst achter elkaar door, maar goed, als het boek zou bevallen, kan dat natuurlijk altijd nog. Deze serie kende ik in elk geval nog niet.

In dit boek is de moeder van Ella overleden. Ze redt zichzelf door met een valse ID kaart te werken als stripper zodat ze niet de pleegzorg in hoeft. Tijdens haar werk verschijnt er een vreemde man (Callum Royal) die beweert dat ook haar vader (die ze niet kent) overleden is en dat hij nu de voogdij over haar heeft. Hij neemt haar in huis. Opeens is ze stinkend rijk en heeft ze 5 ‘broers’. Ze maakt voor de buitenwereld onderdeel uit van de Royal familie, maar moet wel haar draai zien te vinden.

Ik moest even wennen aan dit boek, maar uiteindelijk was het best vermakelijk en toen ik het uit had, ben ik gelijk verder gaan lezen in het tweede deel, Verraad. Dit boek staat overigens niet in de vakantiebieb, maar is wel te lezen met Kobo Plus.

Inmiddels staan dus de boeken voor volwassenen online en Ik heb een lijstje gemaakt van de boeken die ik nog wil lezen in juli en augustus. Hopelijk kom ik daar aan toe, maar op zich is vier boeken in twee maanden tijd wel een haalbaar doel.

  • Broertje – Michael Berg
  • Mag ik even iets tegen je aanhouden? – Japke-d. Bouma
  • Ober, er zit natuurkunde in mijn soep – Helen Czerski
  • Wacht op mij – Jennifer Armentrout

 

Heb jij de app van de Vakantiebieb al op je telefoon of tablet staan? Wat ga jij lezen?

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.