Boekstart koffertje voor je kleintje

geplaatst in: Boeken en ander leesvoer | 3

Al tijdens mijn zwangerschap kwam ik via Twitter terecht op de website van Boekstart. Het is een initiatief van de bibliotheek en Stichting Lezen. Kinderen die worden voorgelezen, zijn beter in taal. Dat is echter niet het enige doel van Boekstart. Samen met je kindje een boekje lezen, versterkt ook de band met je kindje. Met Boekstart kun je, in de bieb of via de website, gemakkelijk een boek vinden dat past bij de leeftijd van je kindje. Dat is handig als je niet goed weet wat je zoekt.

Zelf was ik altijd al van plan om veel boekjes te gaan lezen met Marcel en ik kocht er al een heleboel, maar dat neemt niet weg dat ik hem ook graag mee zal nemen naar de bibliotheek. Ik heb zelf fijne herinneringen aan de bieb. Elke maandag ging ik er heen met mijn moeder. Dan zochten we boeken uit en gingen we thuis lekker lezen. Dit ben ik blijven doen tot ik 2o was. Daarna ben ik boeken gaan kopen. Ik ben in ieder geval altijd blijven lezen. Stiekem hoop ik dus dat Marcel ook een boekenwurm zal worden. BoekstartVandaag gingen Marcel en ik samen naar de bibliotheek toe om hem in te schrijven. Hij kreeg zijn eigen bieb pasje en een Boekstart koffertje. Marcel begon bij het zien van het koffertje breed te lachen. Volgens mij vanwege de felle oranje kleur. Thuis pakten we het koffertje samen uit. Er zaten twee boekjes in voor hem: ‘Poesje Mauw‘ van Mies van Hout en ‘Gonnie gaat op stap‘ van Ellie van der Linden. Die gaan we dus lekker samen lezen.

Van welke kinderboekjes houdt jouw kindje?

3 reacties

  1. Daniëlla

    Ik wens Marcel ook een leven lang lezen toe! Een mooi verhaal Roxanne.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.