Alcoholvrije wijn en andere drankjes

geplaatst in: In de keuken | 2

Op de Negen Maanden Beurs stonden vorige maand verschillende aanbieders van alcoholvrije wijnen en andere drankjes. De meeste soorten alcoholvrije wijn vind ik zelf niet lekker. Ze zijn erg zoet, omdat er suiker toegevoegd wordt bij het proces om de alcohol uit de wijn te halen. Ik houd zelf meer van droge witte wijn en van droge rosé. Wat alcoholvrije drankjes betreft ben ik dus niet de makkelijkste.

Gelukkig vond ik op de Negen Maanden Beurs een merk wijn die ik wél lekker vond. De wijn met de naam Eisberg is wat minder zoet, maar juist wat meer naar de zure en fruitige kant. Dat is wel te drinken. Natuurlijk is het nooit zo lekker als een wijn met alcohol erin, maar goed, als zwangere vrouw moet je wat. Ja, ik heb vaak genoeg de uitspraak gedaan dat ik dan liever niets drink dan iets wat ik niet lekker vind, maar tegen een goed alternatief zeg ik geen ‘nee’. Ik durf ook best te zeggen dat ik het soms best saai vind dat ik niet iets lekkers kan drinken nu ik zwanger ben. Op de Negen Maanden Beurs nam ik één fles wijn mee, omdat ik niet met een hele tas vol wilde slepen.

Die fles heb ik al lang en breed opgedronken. De komende weken hebben we allerlei verjaardag en andere dingen die ik graag wil vieren en dus ging ik op zoek naar een website waar ze deze drankjes ook verkopen. Ik vond mijn fles Eisberg bij Alcoholvrijshop.com. Ik weet niet zeker of zij ook degene waren die op de beurs stonden, maar dat was niet erg. Hier kon ik mijn nieuwe favoriet bestellen. Om af te wisselen bestelde ik ook twee verschillende cocktails (want hey, die mogen natuurlijk zoet zijn!) en een fles bubbels (om straks te vieren dat het een jaar geleden is dat ik geopereerd ben.)

Vrijdag heb ik de bestelling gedaan en vandaag had ik de flessen in huis. Met het weekend er tussen vind ik dat netjes. Ik kan in elk geval even vooruit en dit weekend neem ik dus mooi mijn eigen fles ‘drank’ mee naar de verjaardag van mijn schoonmoeder.

alcoholvrije drankjes

2 reacties

  1. Sam

    Ohhh ik houd helemaal niet van wijn, wel cool dat je op deze manier toch wijn kan drinken tijdens je zwangerschap

    • Roxanne

      Ik ben er dol op! Op wijn en cocktails. En normaal gesproken kan ik ook prima zonder, maar na een paar maanden… nu lust ik zelfs wel een biertje, terwijl ik dat alleen drink als we naar het voetbal gaan. Hahaha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.