Zwangere Zaterdag

geplaatst in: Gezondheid | 2

zwangere-zaterdagVorige week waren we nog op de Negen Maanden Beurs. Daar kregen we al veel informatie over zwanger zijn en baby’s, maar je kunt je natuurlijk nooit goed genoeg voorbereiden. Deze week was het Zwangere Zaterdag in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. Deze dag wordt vier keer per jaar georganiseerd en hier vind je op kleinere schaal informatie over zwanger zijn, bevallen, kraamzorg en alles wat daar verder bij komt kijken. Uiteraard is deze informatie veel meer gericht op (de omgeving van) Utrecht en bevallen in het WKZ.

Vanmorgen stonden we op tijd op zodat we er niet te laat zouden zijn. We kwamen rond 11 uur aan. Bij het WKZ kregen we een tasje met informatie. Als eerste liepen we mee met de rondleiding door het Geboortecentrum en de verloskamers. Ik wilde graag zien waar het straks allemaal gaat gebeuren. Het duurt allemaal nog even, maar toch. Daarna gingen we naar een presentatie over bevallen in het UMC. Het klinkt allemaal nog erg eng. Ja, ons kindje moet er straks een keer uit, maar voor nu klinkt dat allemaal nog erg pijnlijk en ik merk dat ik er ook nog niet teveel over wil weten. Deze informatie moet ik even rustig verwerken, ofzo. De volgende presentatie ging over pijnstilling tijdens de bevalling, maar deze heb ik nog maar even overgeslagen. Dat komt op een later tijdstip wel een keer.

zwangere zaterdagNa de presentatie besloten we nog even over de informatiemarkt te lopen. Hier spraken we allerlei organisaties over kraamhulp en ondersteuning tijdens de zwangerschap. Ook kregen we allerlei kleine cadeautjes en een stapel brochures mee. Met een volle tas liepen we rond half twee terug naar de auto. Ik was moe en zat helemaal vol met (nieuwe) informatie. Tijd voor een rustige middag!

2 reacties

  1. Judith

    Klinkt heel leuk! En er liepen vast nog veel meer zwangere dames rond (al dan niet zichtbaar zwanger).

    • Roxanne

      Ja die liepen er zeker. Ik vind dat zo leuk, al die mooie, ronde buikjes! <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.