Welkom op de wereld kleine man

geplaatst in: Familie | 5

Het was stil op mijn blog, want ik ben inmiddels bevallen van een mooie zoon. Kleine Marcel kwam op dinsdag 18 augustus rond twee uur ’s middags ter wereld met een lengte van 48 centimeter en een gewicht van 2820 gram. Een heel klein jongetje, aangezien ik op dat moment veertig weken en twee dagen zwanger was. De bevalling was pittig. Marcel is op de natuurlijke manier geboren na ongeveer 33 uur. Ik zal jullie de verdere details besparen. Het is tenslotte achter de rug. Mijn kleine man is er eindelijk en het gaat goed met ons allebei. Dat is het belangrijkste.

Marcel bevalling en eerste week

Een nachtje in het ziekenhuis

Na de bevalling moesten we samen nog een nachtje in het ziekenhuis blijven. We waren heel even van elkaar gescheiden (helaas moest de placenta manueel verwijderd worden), maar eenmaal op mijn kamer mochten we lekker bij elkaar blijven. Hij was net groot genoeg en de kinderarts heeft hem goedgekeurd. Gedurende de eerste nacht hebben ze zijn glucose levels nog even in de gaten gehouden, want die waren wat laag in het begin, maar de volgende ochtend was alles prima en werden we ontslagen. Dus op woensdagmiddag kwamen we al thuis. Toen kon de kraamweek echt beginnen.

Ik moest er enorm aan wennen om de controle uit handen te geven. Ja, natuurlijk was ik hartstikke moe en viel er nog heel veel te leren, maar hoe lief de kraamhulp ook was, er liep wel een vreemde mevrouw rond in mijn huis. Die me dan ook nog even ging vertellen wanneer ik moest eten, drinken en slapen. Ik ben geen gemakkelijke tante wat dat betreft, maar ik heb mijn best gedaan om me er aan over te geven. Het moest ook wel, want na een paar dagen merkte ik hoe verschrikkelijk moe ik nog was van alles. De eerste kraamhulp bleef uiteindelijk tot zondag, maar maandagmorgen kwam er een nieuwe. Dat was even het nadeel van bevallen in de vakantieperiode. Toch heb ik het wel als iets positiefs ervaren. Beide kraamhulpen waren op hun manier heel lief en fijn, maar ze verschilden enorm van elkaar en daardoor heb ik al veel verschillende tips gekregen die ik allemaal kan gaan gebruiken. Dat vind ik dan ook wel weer handig. De kraamweek is nog niet voorbij. We hebben twee dagen extra gekregen, dus ik kan er nog twee dagen van genieten voordat ik er overdag alleen voor sta. Dat is best fijn, want ik ben nog steeds heel moe en van een ritme is hier nog lang geen sprake.

Ik hoor je wel

Vandaag kwam er iemand van het consultatiebureau bij ons langs voor de hielprik en gehoortest. Natuurlijk even spannend hoe hij daarop zou reageren, al is hij tot nu toe best makkelijk. Gelukkig was alles goed met zijn oortjes. Hij kan goed horen. Of hij ook zal gaan luisteren kon ze me niet beloven. Een vrouw met humor, daar houd ik wel van. Met een klein huiltje kreeg hij de hielprik. Dat ging best goed. Nu ligt hij lekker bij mij op de borst te slapen terwijl ik dit zit te typen. Dat heeft hij wel verdiend na zo’n spannende middag. En ik geef toe, ik geniet er intens van als hij zo dicht bij me ligt en ik lekker met hem kan knuffelen.

Vandaag is mijn kleine vent alweer een week oud. Hoe kan het dat die week zo snel om gevlogen is? Ik geniet in ieder geval van elke minuut met mijn baby. Voor mij is hij de mooiste en de liefste van de hele wereld. Al ben ik vast bevooroordeeld. Dat maakt mij niet uit. Het is jammer dat ze niet voor altijd zo klein blijven, want ik vind dit vreselijk leuk. Al hoor ik dat alle leeftijden iets leuks hebben. Ik ben benieuwd. Laat de toekomst maar komen.

5 reacties

 1. dennis van elten

  van harte gefeliciteerd, wat een marathon is dat geweest zeg šŸ™ gelukkig is alles goed gegaan. En heb je er wat moois voor terug gekregen šŸ™‚ Bij Lucas hebben wij zijn eerste tandje vandaag ontdekt die langzaam zijn weg naar boven aan het zoeken is

 2. Sanne

  Ik vind ze juist ontzettend saai als ze zo klein zijn. Geef mij ze maar wat ouder en vooral gewoon lekker van iemand anders šŸ˜€
  Maar pff…33 uur! Dat is niet mals. Gelukkig is alles goed met de kleine man en met jou komt het ook wel weer goed.
  Nog even lekker genieten van die twee extra kraamdagen, want daarna zal het een stuk drukker gaan worden voor je.

  PS: Wat een superlief, leuk en schattig geboortekaartje mochten we ontvangen.

 3. Khim

  Van harte gefeliciteerd met de geboorte van Marcel. Lekker genieten van alles meis. Het is echt een heerlijke tijd en alles komt wel weer goed. Marlie is super snel geboren op de natuurlijke wijze, vond het eerlijk gezegd niet pittig. Ze is binnen 12 uur geboren en heb een kwartier geperst. Had het veel pittiger en heftiger voorgesteld maar viel reuze mee. Ook had ik moeite met het afscheid van de kraamhulp, want dan opeens sta je er -alleen- voor en moet je toch alles alleen doen. Wens je veel plezier nog van de mooie tijd die je met je mooie ventje mag doorbrengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.