Weekend vol feestjes

geplaatst in: Familie, Vrienden | 1

Afgelopen weekend stond in het teken van verschillende verjaardagsfeestjes. Mijn sociale leven stond al een aantal weken stil, dus ik keek er wel naar uit om weer eens wat (andere) mensen te zien en spreken. Vrijdag stapte ik na een ochtendje wegen, meten en groepsgesprekken bij de Nederlandse Obesitas Kliniek in Amsterdam op de trein naar Leeuwarden. Mijn nichtje werd 25 en ik bleef gezellig een nachtje logeren.

Na een ‘wereldreis’ van 2,5 uur (en ik dacht nog wel dat ik écht sneller zou zijn dan als ik over Utrecht zou reizen?) kwam ik aan op station Leeuwarden. Daar kreeg ik de sleutels van het huis van mijn nichtje van haar huisgenootje. Mijn nichtje zelf zat namelijk nog in de collegezaal. Ik nam de bus en eenmaal bij het huis aangekomen maakte kennis met de kitten en plofte op de bank. De avond moest nog beginnen en ik was eigenlijk al kapot. Gelukkig knapte ik wat op van een warme douche en een kop soep. De rest van de avond was erg gezellig. Ik kende nog wat vrienden en vriendinnen van mijn nichtje van vorig jaar (en langer geleden) en mijn neefje en zijn vriendin waren er ook. Ik heb dus lekker zitten kletsen met iedereen. Uiteindelijk lagen we geloof ik pas rond half 3 in bed. Daar ben ik dus totaal niet meer aan gewend. We kletsten nog wat na en daarna viel ik al snel in slaap.

Zaterdag reisde ik terug naar huis en daar was ik verder niet zoveel meer waard. Ik sliep lekker bij, want zondag hadden we nog een feestje. Mijn moeder werd 55. Ze viert haar verjaardag normaal gesproken niet, maar nu had ze familie, vrienden en collega’s uitgenodigd voor een hapje en een drankje. Veel mensen die ik wel ken, maar al lang niet meer heb gezien of gesproken. Een heerlijk moment om even bij te kletsen. Ze wisten allemaal van mijn zwangerschap dus ik werd ook elke keer weer gefeliciteerd en ik kreeg zelfs een cadeautje voor de baby!

Mijn broertje verzorgde samen met een goede vriend de muziek. Het was heerlijk om ze te zien spelen en zingen met hun gitaren. Ze hadden een aantal nummers voorbereid, maar daarna speelden ze nog veel meer. Mijn broer is soms net een soort van wandelende jukebox. Heerlijk muzikaal en totaal niet verlegen. Een feestje dus om naar te luisteren. Ook hier vloog de tijd weer voorbij.

Vandaag doe ik rustig aan. Ik heb lekker uitgeslapen en ik voel me nog niet helemaal fit, dus ik blijf lekker in bed liggen. Ik heb absoluut een gezellig weekend gehad, dus het was wél de moeite waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.